Ο αριθμός των νέων διαθέσιμων θέσεων εργασίας στον ταξιδιωτικό κλάδο του Ηνωμένου Βασιλείου αυξήθηκε κατά 80% τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της C&M Travel Recruitment.

Η άνοδος, η οποία ήταν η μεγαλύτερη από μήνα σε μήνα από τον Ιανουάριο, σημαίνει ότι οι κενές θέσεις έφτασαν στο υψηλότερο σύνολο εδώ και έξι μήνες και το ποσοστό αυξήθηκε επίσης κατά 29% τον Σεπτέμβριο του 2023.

Ο αριθμός των υποψηφίων που ξεκίνησαν την αναζήτησή τους για νέα θέση εργασίας ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο για τον μήνα Σεπτέμβριο από το 2017, με το ποσοστό να αυξάνεται κατά 12% σε σύγκριση με τον Αύγουστο και κατά 29% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2023.

Τα στατιστικά στοιχεία για την εργασία δείχνουν αύξηση 27% για τον Σεπτέμβριο, καθώς ο αριθμός των υποψηφίων που εξασφάλισαν νέο ρόλο έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της C&M Travel Recruitment, Barbara Kolosinska δήλωσε: «Αν και είναι υπέροχο που οι νέες τοποθετήσεις, οι κενές θέσεις και οι υποψήφιοι αυξήθηκαν κάθε μήνα τον Σεπτέμβριο, είναι ακόμη καλύτερο να δούμε ότι οι κενές θέσεις και οι υποψήφιοι αυξήθηκαν επίσης από τον ίδιο μήνα το 2023 – με τις τοποθετήσεις να διατηρούνται επίσης σταθερές. Αυτό είναι ένα πραγματικά θετικό σημάδι καθώς οδεύουμε προς το τέταρτο τρίμηνο του έτους.