Οι τιμές των εισιτηρίων του μετρό στη γαλλική πρωτεύουσα πρόκειται να διπλασιαστούν σχεδόν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του 2024.

Ειδικότερα, το ενιαίο εισιτήριο του μετρό θα αυξηθεί από 2,10 ευρώ σε 4 ευρώ για την περίοδο από τις 20 Ιουλίου έως τις 8 Σεπτεμβρίου, λίγες μέρες και στις δύο πλευρές των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων.

Η προσωρινή αύξηση έχει περιγραφεί ως «δίκαιη τιμή» από τη Valérie Pécresse, πρόεδρο της περιοχής Île-de-France.

Η αύξηση της τιμής θα επηρεάσει μόνο τους επισκέπτες της πόλης, με τα μηνιαία και ετήσια εισιτήρια του μετρό των κατοίκων να μην επηρεάζονται.

Συνέστησε επίσης στους Παριζιάνους χωρίς μηνιαίες ή ετήσιες κάρτες να εφοδιάζονται με εισιτήρια πριν από την επιβάρυνση της 20ής Ιουλίου.

Η πόλη του Παρισιού στοχεύει να κάνει τους Αγώνες του 2024 τους πιο πράσινους στην ιστορία και υπάρχει συντονισμένη εστίαση στην προώθηση της χρήσης των μέσων μαζικής μεταφοράς για ταξίδια σε χώρους αγώνων.

Όλες οι τοποθεσίες έχουν οριστεί να είναι προσβάσιμες μέσω ενός συνδυασμού μετρό, τρένων, λεωφορείων, ταξί και τραμ, με τα μέσα μαζικής μεταφοράς να είναι ενισχυμένα για να δέχονται έως και 500.000 θεατές την ημέρα κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων και έως και 300.000 για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου και θα ακολουθήσουν οι Παραολυμπιακοί Αγώνες από τις 28 Αυγούστου έως τις 8 Σεπτεμβρίου.