Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Eurostar  δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι μπορεί να αποτρέψει το κλείσιμο της απευθείας σιδηροδρομικής σύνδεσης σε Άμστερνταμ, Ρότερνταμ και Λονδίνο το επόμενο έτος λόγω ανακαινίσεων στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της ολλανδικής πρωτεύουσας.

Η γραμμή έχει προγραμματιστεί να τεθεί εκτός λειτουργίας για 11 μήνες από τον Ιούνιο του 2024.
Λόγω εκτεταμένης ανακαίνισης του Κεντρικού Σταθμού του Άμστερνταμ, δεν θα υπάρχει χώρος για αίθουσα ελέγχου διαβατηρίων, που είναι απαραίτητοι μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εξακολουθούν να γίνονται εργασίες σε έναν προσωρινό τερματικό στο Amstelpassage κάτω από τον σταθμό, αλλά φαίνεται ότι δεν θα είναι έτοιμος πριν από τον Μάιο του 2025 το νωρίτερο.

Η Eurostar έχει συνομιλίες με τους Ολλανδούς υπουργούς, την ProRail και άλλα εμπλεκόμενα πρόσωπα εδώ και μήνες για να βρει έναν τρόπο να διατηρήσει τη διαδρομή ανοιχτή ή τουλάχιστον να μειώσει τον χρόνο αναστολής της.

Η Eurostar και τα ενδιαφερόμενα μέρη στο Άμστερνταμ εξακολουθούν να εργάζονται για το θέμα και «αναζητούν έναν συμβιβασμό», ενώ θα πρέπει να υπάρξει μια απόφαση μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.