Σύντομη ήταν τελικά η κρουαζιέρα στο MSC Grandiosa για μία οικογένεια που αψήφησε τις εντολές για το πρωτόκολλο προληπτικών μέτρων COVID-19 που έχει εφαρμόσει η γραμμή κρουαζιέρας. Η οικογένεια…έκανε του κεφαλιού της σε εκδρομή στην ξηρά και εκδιώχθηκε από το πλοίο.

Το MSC Grandiosa ξεκίνησε την πρώτη του κρουαζιέρα στην Μεσόγειο από τη Γένοβα. Και έκανε στάση σε πολλά ιταλικά λιμάνια πριν καταλήξει στη Βαλέτα της Μάλτας.

Οι εν’ λόγο επιβάτες ήταν σε μια εκδρομή στην ξηρά. Και αποφάσισαν να πάνε μόνοι τους να εξερευνήσουν την πόλη, φεύγοντας από την ομάδα.
Αυτό ήταν το λάθος τους, που προκάλεσε την απώλεια του υπόλοιπου ταξιδιού τους με την MSC Cruises.

«Σύμφωνα με το πρωτόκολλο υγείας και ασφάλειας, που αναπτύχθηκε για να διασφαλίσει την υγεία και την ευημερία των επισκεπτών, του πληρώματος και των κοινοτήτων που επισκεπτόμαστε, έπρεπε να αρνηθούμε την είσοδο στο πλοίο στην οικογένεια που έφυγε από την ομάδα στην εκδρομή της ακτής, δήλωσε η MSC Cruises.

Φεύγοντας από την οργανωμένη εκδρομή στην ακτή, αυτή η οικογένεια έσπασε την «κοινωνική φούσκα» που δημιουργήθηκε για αυτούς και όλους τους άλλους επιβάτες. Και ως εκ τούτου δεν ήταν δυνατόν να τους επιτραπεί να επιστρέψουν στο πλοίο».

Η πολιτική της γραμμής κρουαζιέρας σε αυτό το σημείο έχει ως στόχο τον περιορισμό και την παρακολούθηση των τύπων αλληλεπιδράσεων που ενδέχεται να έχουν οι επισκέπτες με τους ντόπιους κατά την επίσκεψή τους σε λιμενικές πόλεις.

Μόλις ένας επιβάτης απομακρυνθεί από το προστατευτική «φούσκα», η γραμμή κρουαζιέρας δεν έχει καμία ενημέρωση για το εάν έχει έρθει σε επαφή με κάποιον που έχει μολυνθεί με τον κορωνοϊό.

Η αρχή λειτουργεί επίσης αντίστροφα. Προστατεύοντας τους κατοίκους των πόλεων από τον κίνδυνο επιβατών που ενδέχεται να μεταφέρουν COVID-19 (αν και όλοι οι επισκέπτες έχουν υποβληθεί σε τεστ, πριν από την επιβίβαση).

Η MSC Cruises σημείωσε επίσης ότι οι τρέχουσες εκδρομές της έχουν σχεδιαστεί για κοινωνικές αποστάσεις. Τα τουριστικά λεωφορεία που χρησιμοποιεί έχουν απολυμανθεί πλήρως και οι τοπικοί οδηγοί έχουν υποβληθούν σε τεστ για τον ιό και φορούν μάσκα και γάντια.