Εκτός του Συνδέσμου Ευρωπαϊκών Αεροπορικών Εταιρειών(ΑΕΑ) αποφάσισε να είναι η χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία Αirberlin , με σκοπό να δείξει την αντίδραση της για τις διαφορές στην κοινή εκπροσώπηση των συμφερόντων μεταξύ των μεγάλων ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της airberlin, Stefan Pichler :<<Δεν βλέπουμε κανένα μέλλον απέναντι σε μια προστατευτική πολιτική αερομεταφορών στην Ευρώπη. Αντιθέτως. Η απελευθέρωση των διμερών συμφωνιών θα προωθήσει την περαιτέρω ενοποίηση και νέα, καινοτόμα επιχειρηματικά μοντέλα, γεγονός που θα ωφελήσει όλους τους επιβάτες. Με τη σημερινή εστίαση και εκπροσώπηση των συμφερόντων της, ο ΑΕΑ δεν εκπληρώνει αυτές τις ιδέες, αλλά επιτρέπει στον εαυτό του να καθοδηγείται από αεροπορικές εταιρείες που προσπαθούν απεγνωσμένα να ανεγείρουν ένα νέο τείχος γύρω από την Ευρώπη>>.

“Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι οι νέες επενδύσεις στον ευρωπαϊκό κλάδο των αερομεταφορών – από άλλες περιοχές του κόσμου, για παράδειγμα- δε θα διατηρήσουν μόνο πολλές θέσεις εργασίας, αλλά και θα δημιουργήσουν και νέες. Ο αυξημένος ανταγωνισμός θα προσφέρει στους επιβάτες περισσότερες επιλογές και πιο ελκυστικές υπηρεσίες, καθώς και θα προωθήσει την μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και πρόσθετες συνδέσεις”, υπογράμμισε ο κ. Pichler.