Μέτα τις σοβαρές ζημίες που υπέστη η σιδηροδρομική υποδομή από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των δύο τελευταία ημερών, οι οποίες εντοπίζονται κυρίως στην κεντρική Στερεά και Θεσσαλία, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ διατηρεί σε ισχύ την προηγούμενη εντολή που είχε δώσει προφορικά, γι απαγόρευση της κυκλοφορίας στο τμήμα του σιδηροδρομικού δικτύου Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Ο διαχειριστής υποδομών του ΟΣΕ επιχειρεί με συνεργεία να αποκαταστήσει τα προβληματικά σημεία, αλλά όπως γίνεται γνωστό, “δεν έχει δοθεί μέχρι στιγμής στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης και παραμένει εν ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας, η οποία εδόθη προφορικά αργά το βράδυ της Παρασκευής”.

Προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι επιβάτες, οι οποίοι έχουν επιλέξει να ταξιδέψουν με τραίνο, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ενεργοποιεί λεωφοριακή σύνδεση μεταξύ Λιανοκλαδίου και Λάρισας, παρακάμπτοντας τα απροσπέλαστα σημεία της υποδομής.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ με ανακοίνωσή της, ζητά συγγνώμη από το επιβατικό κοινό για την ταλαιπωρία, δεσμευόμενη να ενημερώσει με νεότερη ανακοίνωση για την πορεία ομαλοποίησης της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας.