Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Aeroflot μόλις βρέθηκε μπροστά σε ένα σημαντικό εμπόδιο που πρέπει να ξεπεράσει εάν θέλει να συνεχίσει τις δραστηριότητες της.
Η Sabre και η Amadeus έχουν αφαιρέσει τους ναύλους της αεροπορικής εταιρείας από τα συστήματα τους.

Η Aeroflot ήδη δεν μπορεί να πετάξει σε πολλούς εναέριους χώρους και να προσγειωθεί σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, λόγω απαγόρευσης.
Η ρωσική κυβέρνηση ακολούθησε, απαγορεύοντας με την σειρά της ορισμένους αερομεταφορείς από προορισμούς στη Ρωσία.

Η Sabre ήταν το πρώτο από τα κύρια συστήματα παγκόσμιας διανομής που εξέδωσε δήλωση ότι απέσυρε τη διανομή της με τη ρωσική κρατική αεροπορική εταιρεία κατά πλειοψηφία.
Η εταιρεία καταργεί τις πτήσεις της Aeroflot από το GDS της, καθιστώντας τον αερομεταφορέα αδύνατο να λαμβάνει προκαταβολικές κρατήσεις από ταξιδιωτικά γραφεία, διαδικτυακά ταξιδιωτικά γραφεία, εταιρείες διαχείρισης ταξιδιών και άλλους πωλητές εισιτηρίων που είναι συνδεδεμένοι στο σύστημα.

«Η εταιρεία θα συνεχίσει να παρακολουθεί τη συνεχιζόμενη κατάσταση και θα αξιολογήσει εάν πρόσθετες ενέργειες θα ήταν κατάλληλες, λαμβάνοντας υπόψη νομικές εκτιμήσεις και τυχόν αντίμετρα που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν ως απάντηση», ανακοίνωσε η Saber.

Ομοίως και η Amadeus έχει αρχίσει την αναστολή διανομής των ναύλων της Aeroflot στα συστήματα της.
Όπως ανακοίνωσε «λόγω των επιθέσεων στην Ουκρανία σταματήσαμε αμέσως κάθε νέο προγραμματισμένο εμπορικό έργο στη Ρωσία».

Ταυτόχρονα, η εταιρεία διανομής GDS συνεχίζει να αξιολογεί τον πιθανό αντίκτυπο των διεθνών κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Ρωσία και τυχόν αντίμετρα από την χώρα.

Η Travelport σχετικά με τη θέση της για τους ναύλους της Aeroflot στο GDS της λέει ότι «επί του παρόντος εξετάζει όλο το θέμα εσωτερικά».