Σύνταξη: tourismtoday.gr

Για τη σημασία της αειφόρου ανάπτυξης, καθώς και για τους στόχους που έχει θέσει ο όμιλος Sani/Ikos σε επίπεδο βιωσιμότητας μιλά σε συνέντευξή της στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9 η Ελένη Ανδρεάδη, διευθύντρια Αειφορίας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των Sani Resort/Ikos Resorts.

«Με ρωτούν συχνά εάν ο πελάτης είναι διατεθειμένος να πληρώσει παραπάνω για να έρθει σε ένα “πράσινο” ξενοδοχείο. Και σε αυτό απαντώ ότι ο πελάτης πλέον απαιτεί ότι η βιωσιμότητα είναι στο επίκεντρο αυτού που κάνεις. Δεν είναι κάτι που θεωρεί ότι είναι παράλληλη ή δεύτερη δράση. Είναι κάτι το οποίο το απαιτεί από ένα brand το οποίο αγαπά και εμπιστεύεται», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η Ελένη Ανδρεάδη.

«Τα προγράμματά μας έχουν ξεκινήσει επίσημα από το 2008, το Sani Green και το Ikos Green. Έχουν τρεις πυλώνες, πρώτος είναι η αειφορία στη λειτουργία των ξενοδοχείων μας. Για παράδειγμα είμαστε το πρώτο ανθρακικά ουδέτερο ξενοδοχείο στη χώρα μας. Αυτό σημαίνει ότι δουλεύουμε πάρα πολύ έντονα και ενεργά στο κομμάτι της ενέργειας ώστε το 2030 να καταφέρουμε να είμαστε Net Zero. Έχουμε και άλλες πρωτοβουλίες, όπως το Zero Plastic. Η φιλοδοξία μας είναι να μην έχουμε καθόλου πλαστικό μέσα σε 4 χρόνια.

»Ήδη το έχουμε μειώσει κατά 80% από το 2013. Έχουμε και πολλές πρωτοβουλίες στο κομμάτι του Zero Waste. Έχουμε ένα ξενοδοχείο που είναι Zero Waste στην Κέρκυρα, το Ikos Dassia. Οι άλλοι δύο πυλώνες έχουν να κάνουν με την προστασία της βιοποικιλότητας και ο τρίτος πυλώνας έχει να κάνει με την τοπική κοινωνία», τονίζει η διευθύντρια Αειφορίας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των Sani Resort/Ikos Resorts. «Ο απώτερος στόχος είναι να έχουμε ένα πολύ θετικό αποτύπωμα και στο περιβάλλον και στην κοινωνία», προσθέτει.

«Πρόσφατα έβλεπα μια μελέτη του Ευρωβαρόμετρου, σύμφωνα με την οποία, οι νέοι συγκεκριμένα θεωρούν τις περιβαλλοντικές προκλήσεις και την κλιματική αλλαγή πολύ σημαντικότερες από την COVID. Ο κόσμος αναζητά αυθεντικές εμπειρίες και εμπειρίες στη φύση, ειδικά μετά τον κορωνοϊό», καταλήγει η διευθύντρια Αειφορίας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των Sani Resort/Ikos Resorts.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

https://soundcloud.com/user-665020045/140621a-9