Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΕΛΑΝΕΤ εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ, με  χωρική αρμοδιότητα για τις περιφέρειες Αττικής, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου,ενημερώνει όλους τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες για τα ακόλουθα:

Με την υπ’ αριθμ. πρωτ.: 5227/1561/A2/27.09.2016 Απόφαση του Υφυπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού κ. Αλέξανδρου Χαρίτση τροποποιήθηκε ο Οδηγός του Προγράμματος «Εκσυγχρονισμός Χερσαίων Εμπορευματικών Οδικών Μεταφορών. Μετακινούμε την Ελλάδα με ασφάλεια και σεβασμό στο περιβάλλον» του ΕΠΑΝ ΙΙ ως εξής:

  1. Στο Κεφάλαιο 12.2 «Παρακολούθηση έργου – Γ) Παραλαβή έργου» παρατείνεται το χρονικό διάστημα προσκόμισης της ανανεωμένης άδειας λειτουργίας το αργότερο μέχρι την 30η Δεκεμβρίου 2016 ώστε να διευκολυνθεί τόσο η παραλαβή των ολοκληρωμένων έργων όσο και η αποπληρωμή τους.

Συγκεκριμένα, το δεύτερο bullet του Γ) Παραλαβή έργου του κεφ.12.2:

« • Η ύπαρξη αδειών λειτουργίας εν ισχύ σύμφωνα με το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ IX:

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ που να περιλαμβάνουν όπου απαιτείται τον εξοπλισμό που προμηθεύτηκε η επιχείρηση στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου της. Σε περίπτωση που κατά την ολοκλήρωση του έργου δεν είναι διαθέσιμες οι εν ισχύ άδειες λειτουργίας όπως αυτές αναφέρονται παραπάνω, θα πρέπει κατ’ ελάχιστον να προσκομισθεί η υποβληθείσα στον αρμόδιο φορέα αίτηση για την έκδοση ή ανανέωση αυτών. Οι νέες ή ανανεωμένες άδειες είναι υποχρεωτικό να προσκομισθούν στον ΕΦΕΠΑΕ το αργότερο μέχρι και έξι (6) μήνες από την ολοκλήρωση του έργου. Αποτελεί ευθύνη του ΕΦΕΠΑΕ να ελέγχει και να παρακολουθεί τις όποιες εκκρεμότητες δημιουργηθούν.

Σε περίπτωση που η άδεια δεν προσκομισθεί εντός της ανωτέρω οριζόμενης προθεσμίας ο ΕΦΕΠΑΕ εισάγει άμεσα το θέμα στην Επιτροπή Παρακολούθησης η οποία κατόπιν εξέτασης εισηγείται σχετικά στην ΕΥΔ ΕΠΑNEK για την ανάκληση (απένταξη) ή μη του έργου και την όποια υποχρέωση του δικαιούχου να επιστρέψει την καταβληθείσα δημόσια χρηματοδότηση σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο ισχύον θεσμικό πλαίσιο».

αντικαθίσταται ως εξής:

« • Η ύπαρξη αδειών λειτουργίας εν ισχύ σύμφωνα με το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ IX:

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ που να περιλαμβάνουν όπου απαιτείται τον

εξοπλισμό που προμηθεύτηκε η επιχείρηση στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου της. Σε περίπτωση που κατά την ολοκλήρωση του έργου δεν είναι διαθέσιμες οι εν ισχύ άδειες λειτουργίας όπως αυτές αναφέρονται παραπάνω, θα πρέπει κατ’ ελάχιστον να προσκομισθεί η υποβληθείσα στον αρμόδιο φορέα αίτηση για την έκδοση ή ανανέωση αυτών. Οι νέες ή ανανεωμένες άδειες είναι υποχρεωτικό να προσκομισθούν στον ΕΦΕΠΑΕ το αργότερο μέχρι την 30η Δεκεμβρίου 2016. Αποτελεί ευθύνη του ΕΦΕΠΑΕ να ελέγχει και να παρακολουθεί τις όποιες

εκκρεμότητες δημιουργηθούν.

Σε περίπτωση που η άδεια δεν προσκομισθεί εντός της ανωτέρω οριζόμενης

ημερομηνίας ο ΕΦΕΠΑΕ εισάγει άμεσα το θέμα στην Επιτροπή Παρακολούθησης η οποία κατόπιν εξέτασης εισηγείται σχετικά στην ΕΥΔ ΕΠΑNEK για την ανάκληση (απένταξη) ή μη του έργου και την όποια υποχρέωση του δικαιούχου να επιστρέψει την καταβληθείσα δημόσια χρηματοδότηση σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο ισχύον θεσμικό πλαίσιο».

  1. Αντίστοιχα, στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙV: ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ, η τρίτη παράγραφος από το τέλος :

«Οι νέες ή ανανεωμένες άδειες είναι υποχρεωτικό να προσκομισθούν στον ΕΦΕΠΑΕ

το αργότερο μέχρι και έξι (6) μήνες από την ολοκλήρωση του έργου». αντικαθίσταται ως εξής:

«Οι νέες ή ανανεωμένες άδειες είναι υποχρεωτικό να προσκομισθούν στον ΕΦΕΠΑΕ το αργότερο μέχρι την 30η Δεκεμβρίου 2016».

Στην ιστοσελίδα της ΕΛΑΝΕΤ (www.elanet.gr) έχει αναρτηθεί η εν λόγω Υπουργική Απόφαση, ο τροποποιημένος Οδηγός Προγράμματος και το σύνολο των Παραρτημάτων αυτού (τροποποιημένων και μη) προς πληρέστερη ενημέρωση των ενδιαφερομένων επενδυτών.

 

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΕΛΑΝΕΤ εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ, με χωρική αρμοδιότητα για τις περιφέρειες Αττικής, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, ενημερώνει όλους τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες για τα ακόλουθα:

Με την υπ’ αριθμ. πρωτ.: 5240/1563/A2/28.09.2016 Απόφαση του Υφυπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού κ. Αλέξανδρου Χαρίτση τροποποιήθηκε ο Οδηγός του Προγράμματος «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου –

Υπηρεσιών» των ΠΕΠ ως εξής:

  1. Στο Κεφάλαιο 14 του Οδηγού «ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΕΡΓΟΥ», τροποποιείται η προθεσμία για την προσκόμιση της νέας ή ανανεωμένης άδειας λειτουργίας μέχρι τις 30.12.2016 έναντι της αρχικώς οριζόμενης προθεσμίας των έξι (6) μηνών από την ολοκλήρωσητου έργου. Συγκεκριμένα, το τρίτο σημείο της δεύτερης παραγράφου: «Η ύπαρξη άδειας λειτουργίας εν ισχύ ή απαλλαγής όπου απαιτείται που να περιλαμβάνει τον εξοπλισμό που προμηθεύτηκε η επιχείρηση στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου της. Σε περίπτωση που κατά την ολοκλήρωση του έργου δεν είναι διαθέσιμη η εν ισχύ άδεια λειτουργίας, θα πρέπει κατ’ ελάχιστον να προσκομισθεί η υποβληθείσα στον αρμόδιο φορέα αίτηση ανανέωσης αυτής. Η νέα ή ανανεωμένη άδεια είναι υποχρεωτικό να προσκομισθεί στον ΕΦΕΠΑΕ το αργότερο μέχρι και έξι (6) μήνες από την ολοκλήρωση του έργου. Αποτελεί ευθύνη του ΕΦΕΠΑΕ να ελέγχει και να παρακολουθεί τις όποιες εκκρεμότητες δημιουργηθούν.

Σε περίπτωση που η άδεια δεν προσκομισθεί εντός της ανωτέρω οριζόμενης προθεσμίας ο ΕΦΕΠΑΕ εισάγει άμεσα το θέμα στην Επιτροπή Παρακολούθησης η οποία κατόπιν εξέτασης εισηγείται σχετικά στην ΕΥΔ ΕΠΑΕ για την ανάκληση (απένταξη) ή μη του έργου και την όποια υποχρέωση του δικαιούχου να επιστρέψει την καταβληθείσα δημόσια χρηματοδότηση σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο ισχύον θεσμικό πλαίσιο». αντικαθίσταται ως εξής:

«Η ύπαρξη άδειας λειτουργίας εν ισχύ ή απαλλαγής όπου απαιτείται που να περιλαμβάνει τον εξοπλισμό που προμηθεύτηκε η επιχείρηση στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου της. Σε περίπτωση που κατά την ολοκλήρωση του έργου δεν είναι διαθέσιμη η εν ισχύ άδεια λειτουργίας, θα πρέπει κατ’ ελάχιστον να προσκομισθεί η υποβληθείσα στον αρμόδιο φορέα αίτηση ανανέωσης αυτής. Η νέα ή ανανεωμένη άδεια είναι υποχρεωτικό να προσκομισθεί στον ΕΦΕΠΑΕ το αργότερο μέχρι την 30η Δεκεμβρίου 2016. Αποτελεί ευθύνη του ΕΦΕΠΑΕ να ελέγχει και να παρακολουθεί τις όποιες εκκρεμότητες δημιουργηθούν. Σε περίπτωση που η άδεια δεν προσκομισθεί εντός της ανωτέρω οριζόμενης ημερομηνίας ο ΕΦΕΠΑΕ εισάγει άμεσα το θέμα στην Επιτροπή Παρακολούθησης η οποία κατόπιν εξέτασης εισηγείται

σχετικά στην ΕΥΔ ΕΠΑΕ για την ανάκληση (απένταξη) ή μη του έργου και την όποια υποχρέωση του δικαιούχου να επιστρέψει την καταβληθείσα δημόσια χρηματοδότηση σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο ισχύον θεσμικό πλαίσιο».

  1. Αντίστοιχα, τροποποιείται η προθεσμία και στο Παράρτημα ΧVΙ: ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ. Συγκεκριμένα, η τελευταία παράγραφος: «Στην περίπτωση καταβολής της τελικής δόσης της δημόσιας δαπάνης, πέραν των ανωτέρω, απαιτείται η υποβολή της άδειας λειτουργίας της μονάδας εν ισχύ ή απαλλαγής όπου απαιτείται που να περιλαμβάνει τον εξοπλισμό που προμηθεύτηκε η επιχείρηση στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου της. Σε περίπτωση που κατά την ολοκλήρωση του έργου δεν είναι διαθέσιμη η εν ισχύ άδεια λειτουργίας, θα πρέπει κατ’ ελάχιστον να προσκομισθεί η υποβληθείσα στον αρμόδιο φορέα αίτηση ανανέωσης αυτής. Η νέα ή ανανεωμένη άδεια είναι υποχρεωτικό να προσκομισθεί στον ΕΦΕΠΑΕ το αργότερο μέχρι και έξι (6) μήνες από την ολοκλήρωση του έργου» αντικαθίσταται ως εξής:

«Στην περίπτωση καταβολής της τελικής δόσης της δημόσιας δαπάνης, πέραν των ανωτέρω, απαιτείται η υποβολή της άδειας λειτουργίας της μονάδας εν ισχύ ή απαλλαγής όπου απαιτείται που να περιλαμβάνει τον εξοπλισμό που προμηθεύτηκε η επιχείρηση στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου της. Σε περίπτωση που κατά την ολοκλήρωση του έργου δεν είναι διαθέσιμη η εν ισχύ άδεια λειτουργίας, θα πρέπει κατ’ ελάχιστον να προσκομισθεί η υποβληθείσα στον αρμόδιο φορέα αίτηση ανανέωσης αυτής. Η νέα ή ανανεωμένη άδεια είναι υποχρεωτικό να προσκομισθεί στον ΕΦΕΠΑΕ το αργότερο μέχρι την 30η Δεκεμβρίου 2016».

Στην ιστοσελίδα της ΕΛΑΝΕΤ (www.elanet.gr) έχει αναρτηθεί η εν λόγω Υπουργική Απόφαση, ο τροποποιημένος Οδηγός Προγράμματος και το σύνολο των Παραρτημάτων αυτού (τροποποιημένων και μη) προς πληρέστερη ενημέρωση των ενδιαφερομένων επενδυτών.