Ο ιατρικός τουρισμός στην Ελβετία αναμένεται να αυξηθεί φέτος καθώς όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες από τη Μέση Ανατολή επιλέγουν τα ελβετικά κέντρα για ιατρική περίθαλψη υψηλής ποιότητας, λόγω των προβλημάτων με τις ΗΠΑ.

Το Ελβετικό ιατρικό δίκτυο φαίνεται να είναι ήδη πολύ καλά εδραιωμένο σε αυτήν την αγορά των απαιτητικών ταξιδιωτών που πλέον δεν είναι πρόθυμοι να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ για λόγους υγείας και αναμένει αύξηση του αριθού τους.

“Οι τρέχουσες πολιτικές των ΗΠΑ που στοχεύουν σε ορισμένες αραβικές χώρες οδηγούν όλο και περισσότερους ασθενείς από την Μέση Ανατολή στην Ελβετία αναζητώντας ιατρική περίθαλψη υψηλής ποιότητας και φιλοξενία”, τονίζει μεταξύ άλλων ο Andres Oppenheim, γενικός διευθυντής της γνωστής Nescens Clinique de Genolier.

Η πολυτελής κλινική, γνωστή για την προληπτική ιατρική και τα προγράμματα κατά της γήρανσης, αποτελεί μέρος του γνωστού ελβετικού ιατρικού δικτύου το οποίο συνδυάζει περισσότερους από 1.250 γιατρούς και ειδικότητες σε όλη την Ελβετία.

Οι ασθενείς του Ελβετικού ιατρικού δικτύου μπορούν επίσης του να κάνουν κράτηση διαμονής σε κατοικίες που προσφέρουν μια πλήρη γκάμα υπηρεσιών ξενοδοχείων πέντε αστέρων.