Το υπουργείο Τουρισμού προωθεί, σε εξειδικευμένους tour operators στις αγορές-στόχους, τα θεματικά τουριστικά προϊόντα της Θεσσαλίας που συνδέονται με την ανάδειξη της ιδιαίτερης ταυτότητας της, τόνισε μεταξύ άλλων η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά, από το βήμα του 4ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας που πραγματοποιείται στη Λάρισα.

“Ο τουρισμός είναι η γέφυρα που δημιουργεί μεγάλη ανάπτυξη σε όλους τους τομείς , επεσήμανε μεταξύ άλλων η  κ.Κουντουρά.

Υπάρχουν πολύ μεγάλες δυνατότητες και ευκαιρίες για την Θεσσαλία, μέσα από τον τουρισμό.

Έχουμε όραμα και συγκεκριμένο σχέδιο και σας καλούμε να συμμετέχετε, ώστε όλες οι περιοχές της Θεσσαλίας να ενισχυθούν με νέες θέσεις εργασίας, νέες πηγές εσόδων και νέα επαγγελματική δραστηριότητα”.

Η υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε επίσης και στην αλματώδη αύξηση των τουριστικών δεικτών από το 2015 -αποτέλεσμα σκληρών διαπραγματεύσεων με tour operator, ξένες αεροπορικές εταιρίες, συλλογικής δουλειάς με άλλα υπουργεία αλλά και με τις περιφέρειες, τους δήμους και φορείς και συλλόγους που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό.

Από το βήμα του ίδιου συνεδρίου ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπρίντζης δεσμεύτηκε για την υλοποίηση ή την ολοκλήρωση σημαντικών έργων που σχετίζονται με την αναπτυξιακή πορεία της Θεσσαλίας μεταξύ των οποίων η ολοκλήρωση του βόρειου και νότιου τμήματος του αυτοκινητόδρομου Ε65, η ολοκλήρωση της Κάρλας και η ίδρυση δύο εμπορευματικών κέντρων σε Λάρισα και Βόλο.