Σύνταξη: tourismtoday.gr

Επιτρέπεται πλέον στους τουρίστες στην Αίγυπτο η φωτογράφιση, ελεύθερα στους δρόμους και τους δημόσιους χώρους της χώρας.

Τους τελευταίους μήνες, υπήρχαν πολλές καταγγελίες ότι οι αιγυπτιακές έβαζαν εμπόδια στους τουρίστες ερασιτέχνες φωτογράφους.
Τους διέκοπταν την φωτογράφιση στο δρόμο και σε τουριστικούς χώρους, ενώ προχωρούσαν ακόμη και σε κατάσχεση εξοπλισμού.

Μέχρι τώρα, η φωτογράφηση δρόμου χρειάζονταν άδεια. Αλλά στο εξής θα επιτρέπεται «σε όλους τους δημόσιους χώρους στην Αίγυπτο, δωρεάν και χωρίς προηγούμενη άδεια», ανακοίνωσε το υπουργείο Τουρισμού και Αρχαιοτήτων.

Αυτοί οι νέοι κανονισμοί ισχύουν για φωτογράφους που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τις εικόνες τους για προσωπική, μη εμπορική χρήση και δεν μπορούν να φωτογραφηθούν τα πάντα, προειδοποίησε το υπουργείο.

«Απαγορεύεται αυστηρά η λήψη φωτογραφιών σκηνών που θα μπορούσαν να βλάψουν την εικόνα της χώρας», αναφέρουν οι αρχές στην ανακοίνωση, χωρίς να δίνουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι νέοι κανονισμοί στοχεύουν στην αναζωογόνηση του τουρισμού στην Αίγυπτο, έναν τομέα που απασχολεί δύο από τα 103 εκατομμύρια κατοίκους της πολυπληθέστερης χώρας του αραβικού κόσμου και αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 10% του ΑΕΠ της.

Η Αίγυπτος, παγιδευμένη ανάμεσα στον πληθωρισμό και την υποτίμηση, ποντάρει σε μεγάλο βαθμό τον τουρισμό της, ο οποίος μόλις αρχίζει να ανακάμπτει από μια δεκαετία πολιτικής αναταραχής, μετά την ανατροπή του Χόσνι Μουμπάρακ το 2011 και την πανδημία Covid-19.