Πρωταθλητές της τουριστικής ανάπτυξης για φέτος αναδεικνύονται κορυφαίοι προορισμοί στην Ελλάδα και την Αίγυπτο, καθώς τα ισπανικά νησιά αρχίζουν να γεμίζουν τουρίστες, όπως προκύπτει από τα τελευταία στοιχεία για τις κρατήσεις σε βασικά αεροδρόμια της Γερμανίας αλλά και από τις κρατήσεις οργανωμένων πακέτων διακοπών.

Ειδικότερα, η Κως, η Ρόδος και το Ηράκλειο Κρήτης, μαζί με την Χουργκάντα στην Αίγυπτο, κατέγραψαν διψήφια αύξηση τον Μάρτιο, μετά την τουριστική αποδυνάμωση της Πάλμα και των Κανάριων Νησιών, σύμφωνα με στοιχεία του παρόχου κρατήσεων Traveltainement.

Συγκεκριμένα ,οι κρατήσεις για την Χουργκάντα ​​αυξήθηκαν κατά 72% τον περασμένο μήνα, μετά την αύξηση κατά 52% το Φεβρουάριο και κατά 102% τον Ιανουάριο. Οι εν λόγω ρυθμοί ανάπτυξης είναι πολύ πιο μπροστά από τη διψήφια υποχώρηση που είχαν σημειώσει το πρώτο τρίμηνο του περασμένου έτους και είχαν ως αποτέλεσμα να ενισχύσει τη θέση του ο προορισμός της Ερυθράς Θάλασσας καταλαμβάνοντας την Τρίτη θέση ως  το μεγαλύτερο αεροδρόμιο προορισμού για τους Γερμανούς ταξιδιώδες.

Στην Ελλάδα, η Κως σημείωσε τη μεγαλύτερη αύξηση το Μάρτιο με τις κρατήσεις να διπλασιάζονται, μετά την άνοδο κατά 76% το Φεβρουάριο και κατά 101% τον Ιανουάριο.

Αντίστοιχα ανοδική ήταν και η πορεία της Ρόδου, με αύξηση κατά 61% τον περασμένο μήνα, ακολουθούμενη από άνοδο κατά 30% το Φεβρουάριο και κατά 44% τον Ιανουάριο.

Παράλληλα, οι αφίξεις στο κύριο αεροδρόμιο της Κρήτης στο Ηράκλειο κινήθηκαν ανοδικά κατά 39% τον περασμένο μήνα και κατά 31% το Φεβρουάριο και 36% τον Ιανουάριο.

Ως αποτέλεσμα, το Ηράκλειο κατετάγη στην 5η θέση, η Ρόδος στην 8Η και η Κως στην 9η θέση, στην πρώτη δεκάδα των δημοφιλέστερων προορισμών για τους Γερμανούς τουρίστες.

Τέλος, υπάρχουν σημάδια ελπίδας για την Τουρκία. Μετά από αρκετούς μήνες συνεχών μειώσεων στην τουριστική της κίνηση, η πτώση στις κρατήσεις για την Αττάλεια μειώθηκε σε μονοψήφιο αριθμό κατά τους τελευταίους δύο μήνες με πτώση 9% τον προηγούμενο μήνα και 7% πτώση το Φεβρουάριο. Σημειώνεται ότι η Τουρκική Ριβιέρα παραμένει το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο προορισμού στη γερμανική αγορά.