Οι παραλίες των Χανίων, το Φαληράκι στη Ρόδο και η Κως κατατάσσονται στη 10άδα των κορυφαίων περιοχών για καλοκαιρινές διακοπές με ήλιο και θάλασσα μαζί με τη Λάρνακα στην Κύπρο όπως προέκυψε από έρευνα της εταιρείας On the Beach.

Tην πρώτη θέση κατέλαβε η Ισπανία. Ειδικότερα, δεκάδες χιλιάδες Βρετανοί θα κατευθυνθούν προς τις ισπανικές ακτές αυτό το καλοκαίρι απολαμβάνοντας τον ήλιο και τη θάλασσα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του εν λόγω Οnline Tour Agent, η Ισπανία διαθέτει όλα όσα μπορεί να θέλει κανείς από τις καλοκαιρινές τους διακοπές σε έναν παραλιακό προορισμόςκαθώς κατέλαβε τις 3 πρώτες θέσεις.

Πιο αναλυτικά, η έρευνα της On the Beach συνέκρινε το μήκος των παραλιών, τις ώρες που η κάθε παραλία διαθέτει ήλιο και τη μέση θερμοκρασία του νερού κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Τα αποτελέσματα ανέδειξαν πρώτη την περιοχή Lloret De Mar στην Κόστα Μπράβα, με περισσότερες από 58 ώρες ηλίου την εβδομάδα, 48 χιλιόμετρα παραλία και μέση θερμοκρασία νερού 23 βαθμούς Κελσίου.

Η Benidorn κατά μήκος της Costa Blanca ήταν δεύτερη περιοχή με 72 ώρες ηλιοφάνειας, 57 χιλιόμετρα παραλίας και παρόμοιες θερμοκρασίες νερού 23 βαθμών Κελσίου.

Τρίτη, παρά το γεγονός ότι διαθέτει μεγαλύτερη παραλία είναι η Torremolinos στην Costa del Sol, με 77 ώρες ηλιοφάνειας και θερμοκρασίες νερού 22C.