Σημαντική αύξηση 40% στις κρατήσεις για την Ελλάδα, καταγράφει η Sunweb για το 2023, καθώς οι Βέλγοι ταξιδιώτες φαίνεται να δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στα ελληνικά νησιά, μεταξύ των οποίων η Κρήτη και η Ρόδος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Sunweb, ο μέσος προϋπολογισμός των Βέλγων για καλοκαιρινές διακοπές έχει αυξηθεί κατά 8% εφέτος, σε σχέση με πέρυσι, με τη μέση δαπάνη να φτάνει τα 1.092 ευρώ ανά άτομο.

Ο τουριστικός πράκτορας, καταγράφει ισχυρή αύξηση της ζήτησης για την Τουρκία (+45%) και την Τυνησία (+40%), σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Ενώ, η ζήτηση για την Ισπανία είναι μόλις κατά 10% υψηλότερη από πέρυσι, με τη Μαγιόρκα και την Γκραν Κανάρια να κυριαρχούν μεταξύ των προορισμών που επιλέγουν να επισκεφθούν οι Βέλγοι ταξιδιώτες στη χώρα.

Την ίδια στιγμή η Η TUI, ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός οργανισμός στο Βέλγιο, αναφέρει επίσης αύξηση 15% στις οικογένειες από το Βέλγιο που επιλέγουν αεροπορικά ταξίδια αυτό το καλοκαίρι σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Η Ισπανία, η Ελλάδα και η Τουρκία καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις μεταξύ των δημοφιλέστερων προορισμών. Τα οικογενειακά θέρετρα και τα πακέτα all-inclusive έχουν ανακτήσει τη δημοφιλία τους, με τις φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές να ακολουθούν.

Η Ισπανία διατηρεί τη θέση της ως ο πιο δημοφιλής προορισμός, αντιπροσωπεύοντας το 30% όλων των πτήσεων που κρατούν Φλαμανδοί ταξιδιώτες. Η Ελλάδα κατέχει τη δεύτερη θέση με 25% των κρατήσεων, ενώ η Τουρκία προσελκύει μία στις πέντε οικογένειες, με την Τουρκική Ριβιέρα να είναι η περιοχή που προτιμάται.

Συνολικά, οι Βέλγοι ταξιδιώτες  επιδεικνύουν έντονο ενδιαφέρον για τις καλοκαιρινές διακοπές στο εξωτερικό, με τους μεσογειακούς προορισμούς να είναι η προτιμώμενη επιλογή. Οι προϋπολογισμοί ποικίλλουν ανάλογα με τον προορισμό, με μέση δαπάνη 1457 ευρώ ανά ενήλικα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.