Τη λίστα με τους 13 καλύτερους προορισμούς της Ευρώπης για διακοπές τον Οκτώβριο δημοσίευσε η ταξιδιωτική ιστοσελίδα Conde Nast Traveller, στην οποία περιλαμβάνονται και τρία ελληνικά νησιά, η Κρήτη στην 3η θέση, η Ρόδος στην 8η και η Κως στην 13η.

Όπως τονίζει η δημοφιλής ιστοσελίδα, “ο Οκτώβριος είναι η αγαπημένη εποχή του έξυπνου ταξιδιώτη για διακοπές. Οι τιμές είναι συχνά πολύ πιο προσιτές αυτή την περίοδο ενώ οι επιλογές ποικίλλουν από ονειρεμένα ιταλικά κρησφύγετα μέχρι τα ειδυλλιακά ελληνικά νησιά”.

Στην κορυφαία τριάδα του καταλόγου βρίσκονται η Κύπρος , η Σικελία και η Κρήτη. Ειδικότερα για την Κρήτη στο δημοσίευμα αναφέρεται «ως γενέτειρα του Δία, της Αφροδίτης, του Απόλλωνα και όλου του δυτικού πολιτισμού, η Κρήτη είναι ένας μύθος που έγινε πραγματικότητα.

Το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας έχει παραδεισένιες παραλίες, όρμους με φόντο τις ζωηρές αποχρώσεις του μπλε, εύφορες πλαγιές και μια θερινή σεζόν αρκετά μεγάλη για διακοπές στην παραλία τον Οκτώβριο.

Μπορείτε να περιπλανηθείτε στους αρχαίους ναούς και στο Παλάτι της Κνωσού χωρίς κόσμο και να απολαύσετε την κρητική κουζίνα σε οικογενειακά εστιατόρια μέσα σε ορεινά χωριά”.

Για τη Ρόδο αναφέρει “η Ρόδος είναι ακόμα καυτή τον Οκτώβριο και οι αεροπορικές εταιρείες εξακολουθούν να πετούν απευθείας στο ελληνικό νησί. Οι μέρες είναι κυρίως ξηρές, ζεστές και ηλιόλουστες, με θερμοκρασίες γύρω στους 26ºC μέχρι τον Νοέμβριο, με πιο δροσερά βράδια, αν και η θάλασσα παραμένει φιλόξενα ζεστή.

Εκτός από τις ημέρες της παραλίας, υπάρχουν πολλά να κάνετε εδώ όσον αφορά την ιστορία και τον πολιτισμό, οπότε ο Οκτώβριος είναι η ιδανική εποχή για να την επισκεφθείτε για να αποφύγετε τον ιδρώτα να βλάψει τις απόψεις σας για την αρχαία αρχιτεκτονική.”

Τέλος για την Κω τονίζει πως “είναι γνωστή τόσο για τα αρχαία ρωμαϊκά και ελληνικά της τοπόσημα όσο και για τις εκπληκτικές παραλίες και τα κρυστάλλινα νερά της, που την καθιστούν ένα εξαιρετικό μέρος για αποδράσεις γενεών.”

Στις επόμενες θέσεις της λίστας ακολουθούν η Καλαβρία, η Μάλτα, η Ίμπιζα το Μπόντρουμ, η Ρόδος, το Κάντιθ, το Λανζαρότε, το Αλγκάρβε, η Αντάλια και η Κως.