Σύνταξη: tourismtoday.gr

Παρά την τεταμένη οικονομική κατάσταση, οι Γερμανοί θα ταξιδέψουν. Ο επικεφαλής της TUI Γερμανίας Stefan Baumert, πιστεύει σταθερά σε αυτό ενόψει του 2023.
Το πρόγραμμα για Γερμανούς την ερχόμενη σεζόν απευθύνεται κυρίως σε οικογένειες, μεταξύ άλλων.

«Είμαστε αισιόδοξοι για την επόμενη χρονιά γιατί το ενδιαφέρον για ταξίδια είναι μεγάλο», είπε το αφεντικό της TUI Γερμανίας στην παρουσίαση του καλοκαιρινού προγράμματος της επόμενης χρονιάς.

Όπως επισήμανε οι έγκαιρες κρατήσεις επιστρέφουν και «οι μισές από τις νέες κρατήσεις είναι ήδη για το καλοκαίρι και είναι σημαντικά περισσότερες από πέρυσι.»

Επί του παρόντος, πραγματοποιούνται ήδη πολλές κρατήσεις για τον Μάιο και τον Ιούνιο, αλλά οι μεγαλύτερες αυξήσεις αφορούν τους καλοκαιρινούς μήνες των διακοπών Ιουλίου και Αυγούστου.

Η υψηλή ζήτηση για προσφορές all inclusive -ειδικά μεταξύ των οικογενειών- είναι εντυπωσιακή.

Η Τουρκία έχει μεγαλύτερη ζήτηση από τη Μαγιόρκα

Η TUI έχει επεκτείνει την all-inclusive προσφορά της. «Σχεδόν όλα τα δικά μας ξενοδοχεία που προστίθενται το καλοκαίρι προσφέρουν all inclusive», υπογράμμισε ο Stefan Baumert.

Συνολικά, μπορεί να υποδείξει 6000 καταλύματα all-inclusive στο πρόγραμμα. Οι νέες προσθήκες περιλαμβάνουν πέντε ξενοδοχεία TUI Blue στη Βουλγαρία, την Κύπρο, τη Μαγιόρκα και τη Μενόρκα καθώς και το TUI Blue Crystal Bay στη Χουργκάντα ​​(Αίγυπτος), το οποίο προσφέρει ιδιωτική παραλία.

Ελληνικά νησιά στους top καλοκαιρινούς προορισμούς all-inclusive της TUI

Σύμφωνα με την TUI, το best seller στο τμήμα all-inclusive για το καλοκαίρι του 2023 δεν είναι η Μαγιόρκα, αλλά η Τουρκία.
Στην τρίτη έως την πέμπτη θέση ακολούθησαν τα ελληνικά νησιά Κρήτη, Ρόδος και Κως.
Μεγάλη ζήτηση είχαν και η Κύπρος και η Τζέρμπα.

Νέα ξενοδοχεία TUI Suneo στην Ελλάδα

Επειδή πολλοί πελάτες που γνωρίζουν τις τιμές αναζητούν διακοπές, η TUI βελτιώθηκε επίσης σε αυτό το τμήμα και αύξησε την οικονομική επωνυμία TUI Suneo.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επτά νέα ξενοδοχεία στην Κρήτη, στην Κω, στα παράλια της Τουρκίας, στην Τυνησία, την Ιταλία και την Αυστρία καθώς και στο Ούζεντομ της Βαλτικής.

Η TUI πιστεύει στην απήχηση της επωνυμίας της στις οικογένειες και επισημαίνει μια σημαντική αύξηση στο ποσοστό των οικογενειακών κρατήσεων.

Περισσότερες προσφορές σε ελληνικά νησιά

Τι άλλο φέρνει το καλοκαίρι του 2023; Όπου η ζήτηση ήταν υψηλή το 2022 όπως σε Μαγιόρκα, Κρήτη, Ρόδος, Κύπρος, Πράσινο Ακρωτήριο, Μαλδίβες και Δομινικανή Δημοκρατία- θα ενισχυθεί η προσφορά. ”

Επίσης θα υπάρχουν περισσότερες προσφορές για Σάμο, Ζάκυνθο και Σαντορίνη. Αυτές θα απευθύνονται σε μεμονωμένους ταξιδιώτες και θα περιλαμβάνουν την επιλογή του island hopping.

15.000 ξενοδοχεία στις Η.Π.Α

Προχωρώντας πιο μακριά, ο τουριστικός πράκτορας από το Ανόβερο εστιάζει έντονα στις ΗΠΑ.

«Με περισσότερα από 15.000 ξενοδοχεία και στις 50 πολιτείες, οι προσφορές της TUI κυμαίνονται από διακοπές στην πόλη έως διακοπές στην παραλία και περιηγήσεις περιπέτειας», δήλωσε η Nicole Sohnrey, επικεφαλής περιηγήσεων.

Οι ΗΠΑ ήταν ο κορυφαίος προορισμός μεγάλων αποστάσεων της TUI, για το 2022.

Σχετικά με το τμήμα city break οι προορισμοί της TUI με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη το καλοκαίρι είναι η Λισαβόνα, η Κωνσταντινούπολη, η Μάλαγα, η Βιέννη και το Άμστερνταμ.
Μόνο στις πέντε αυτές πόλεις, η TUI προσφέρει περισσότερα από 700 καταλύματα συν πτήσεις.

Εστίαση στη βιωσιμότητα

Ο ταξιδιωτικός πράκτορας εισήγαγε την ετικέτα “Green & Fair” που προσδιορίζει ξενοδοχεία και εκδρομές που έχουν πιστοποιηθεί ως βιώσιμα από ανεξάρτητη ελεγκτική εταιρεία και πληρούν τα υψηλότερα πρότυπα αειφορίας.