polwnia ekthesi_northΤις δραστηριότητές της στην πολλά υποσχόμενη αγορά της Πολωνίας διευρύνει η εταιρεία North Events, συμμετέχοντας με περίπτερο για λίγους μόνο ελληνικούς προορισμούς στην μεγάλη διεθνή έκθεση τουρισμού της Βαρσοβίας, την TT WARSAW.

Το περίπτερο της North Events θα είναι η μοναδική ελληνική παρουσία στην 21η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού TT WARSAW, που διοργανώνεται στην Βαρσοβία από τις 28 έως τις 30 Νοεμβρίου και αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις στην Πολωνία.

Αναλυτικότερα, οι επισκέπτες της έκθεσης το 2012 έφτασαν τους 20.000 και οι εκθέτες τους 664 από 64 συνολικά χώρες. Επίσης, οι business clients ήταν 11.029, οι private clients 7.992, τα media και οι δημοσιογράφοι 304, ενώ οι VIP 648, μεταξύ των οποίων 72 πρέσβεις και εκπρόσωποι διπλωματικών σωμάτων.

Την ίδια ώρα, εξασφαλίστηκε η συμμετοχή στην έκθεση του διάσημου Σεφ Θεόφιλου Βαφείδη, ο οποίος θα διοργανώσει ένα πλούσιο καθημερινό πρόγραμμα με μαγειρικές επιδείξεις, συνταγές από την Ελλάδα, και γευσιγνωσίες σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του περιπτέρου της North Events “Kalimera Grecja”. Ο Θεόφιλος Βαφείδης στην Πολωνία θεωρείται ο καλύτερος πρεσβευτής της Ελλάδας για την γαστρονομία, τον πολιτισμό και τουρισμό της, γνωστός και ως The Greek Gourmet Chef.

Η Ελλάδα, αν και βρίσκεται στην πρώτη θέση των τουριστικών προορισμών charters από την Πολωνία, συγκεντρώνοντας συνολικά μερίδιο αγοράς 22,5% (μερίδιο 21% την 26η εβδομάδα, μερίδιο 18,2% την 20η εβδομάδα) και παρουσιάζοντας αύξηση έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2012 κατά 41,2%, έχει χάσει περίπου 120.000 επισκέπτες από το 2011.

Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί που επιλέγουν οι Πολωνοί στην Ελλάδα είναι το Ηράκλειο, η Ρόδος, η Κέρκυρα, η Ζάκυνθος, τα Χανιά και η Κως.