tourism

Πρόσκληση προς τους Έλληνες και Αζέρους επιχειρηματίες, για εξαγωγές, επενδύσεις και συνέργειες, προκειμένου να ανοίξουν τα φτερά τους για τρίτες χώρες, υλοποιώντας την πολιτική της εξωστρέφειας, απηύθυνε, χτες το βράδυ, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρη Κούρκουλας, κατά την έναρξη των εργασιών του επιχειρηματικού φόρουμ στο Μπακού.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, που ήταν παρούσες στην εκδήλωση, η έναρξη του φόρουμ, που οργάνωσε το Ελληνο-Αζερικό Εμπορικό Επιμελητήριο, έγινε σε θερμό κλίμα, με παρούσες 40 ελληνικές επιχειρήσεις και περίπου 100 αζερικές, ενώ σημαντικές ήταν οι παρουσίες του υπουργού Ενέργειας και Βιομηχανίας του Αζερμπαϊτζάν Νατίγκ Αλίγεφ, του αντιπροέδρου της Socar Ελσάν Νασίροφ και του προέδρου του ισχυρού κρατικού εξαγωγικού και επενδυτικού φορέα Azpromo, Ρουφάτ Μαμάντοφ.

Ο Έλληνας υφυπουργός εξέφρασε τη βούληση της κυβέρνησης για ενίσχυση των διμερών οικονομικών και ενεργειακών σχέσεων των δύο χωρών, με βάση το ήδη υπάρχον εξαιρετικό επίπεδο των πολιτικών σχέσεων.

Ο κ. Κούρκουλας στάθηκε ιδιαίτερα στον τομέα του τουρισμού, τονίζοντας τόσο το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι από τους δημοφιλέστερους προορισμούς, με 17 εκατομμύρια τουρίστες ετησίως, όσο και το ελληνικό ενδιαφέρον για την αζερική τουριστική αγορά.

Ανέφερε χαρακτηριστικά την έναρξη πτήσεων της Aegean Airlines μεταξύ Αθηνών- Μπακού στις 28.05.2013, η οποία θα συμβάλει στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς τις δύο χώρες και θα διευκολύνει τις μετακινήσεις των επιχειρηματιών.

Για σήμερα έχουν προγραμματιστεί περίπου 200 απ’ ευθείας συναντήσεις μεταξύ Ελλήνων και Αζέρων επιχειρηματιών, με την ολοκλήρωση των οποίων, θα δοθεί συνέντευξη Τύπου και ο απολογισμός των εργασιών του συνεδρίου.

kerdos