Το Ελληνικό Πρωινό της Καλύμνου παρουσιάστηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Καλυμνιακή Ένωση Ξενοδόχων, το Σύλλογο Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων (Ξενίας), το Δίκτυο AlterNet Καλύμνου, τους Αγροτικούς Φορείς και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας (Ξ.Ε.Ε.), κατά το πρότυπο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, την Κυριακή 29 Οκτωβρίου, στην Κάλυμνο.
Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Καλύμνου, Νικόλαο Τσαγκάρη, παρουσία του εκπροσώπου του Ξ.Ε.Ε. και υπεύθυνου του θεσμού «Ελληνικό Πρωινό», Γιώργου Πίττα.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν τα προτεινόμενα πλούσια εδέσματα του Ελληνικού Πρωινού της Καλύμνου, προσφορά των παραγωγών, των επαγγελματιών και των κοινωνικών φορέων του νησιού.
Το παγκοσμίως γνωστό θυμαρίσιο μέλι, τα μυρωδάτα αρτοσκευάσματα προεξάρχοντος του Επτάζυμου Άρτου, τα ντόπια τυροκομικά προϊόντα, τα αλίπαστα & καπνιστά προϊόντα της θάλασσας και τα αγροτικά προϊόντα, κυρίως εσπεριδοειδή της κοιλάδας του Βαθύ, τα αιθέρια έλαια από βότανα της Καλυμνιακής γης και οι παρασκευές αλμυρών και γλυκών εδεσμάτων από την πλούσια παράδοση του νησιού.
Όπως επισημαίνεται, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019, στηρίζει όλες τις δράσεις που αφορούν την αιγαιακή διατροφή και την προώθηση των τοπικών προϊόντων των νησιών της.