nayphgeia2203Ο ελληνικός και ναυτιλιακός κλάδος ήταν στο επίκεντρο παρουσίασης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη από τη Γενική Γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων σε κινεζική αντιπροσωπεία από τη 10η μεγαλύτερη περιφέρεια της Κίνας, με 55 εκατομμύρια κατοίκους, την Zhejiang, με επικεφαλής την αντικυβερνήτη Liang Liming παρουσία του Κινέζου πρέσβη στην Αθήνα Zou Xiaoli.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν, εκτός από τον γενικό γραμματέα ΔΟΣ Παναγιώτη Μίχαλο, ο οποίος είχε νωρίτερα κατ ιδίαν συνάντηση με την κα Liming, ο γ.γ Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Πέτρος Σελέκος, εκπρόσωποι του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, ο πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Γ. Γράτσος, οι πλοιοκτήτες καπετάνιος Παναγιώτης Τσάκος, Συμεών Παληός και Χάρης Βαφειάς, υψηλόβαθμα στελέχη μεγάλων ναυτιλιακών εταιρειών, καθώς και οι εταιρείες-μέλη των Ελλήνων Κατασκευαστών Ναυτιλιακού Εξοπλισμού (HEMEXPO).

Κατά την παρουσίαση ο κ. Μίχαλος αναφέρθηκε στις άριστες διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Κίνας, τονίζοντας ότι από τους σημαντικότερους τομείς συνεργασίας είναι ο ναυτιλιακός, δεδομένου ότι οι Έλληνες πλοιοκτήτες είναι οι καλύτεροι πελάτες των κινεζικών ναυπηγείων.

Ηλίας Μπέλλος

Πηγή:www.capital.gr