Συνέντευξη: tourismtoday.gr

Για τις δράσεις του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού MeXOXO στην κατεύθυνση στήριξης της γυναικείας επιχειρηματικότητας μιλά σε συνέντευξή της στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9, η ιδρύτρια του ΜΚΟ, Ελπίδα Κόκκοτα.

«Ξεκινήσαμε το 2013 με την ενδυνάμωση και την εκπαίδευση δύο γυναικών. Καθώς προχωρούσαν τα χρόνια μεγαλώναμε κι εμείς, πληθαίναν οι γυναίκες και πλέον είμαστε 6.000 περίπου γυναίκες σε 16 χώρες του κόσμου που έχουν ενδυναμωθεί και εκπαιδευτεί και τώρα πολύ πρόσφατα λανσάραμε το πρόγραμμα “Small places, big dreams” για τις Ελληνίδες γυναίκες στον τουρισμό με σκοπό να στηρίξουμε όλη αυτή την ξαφνική αλλαγή που έχει επέλθει στην κοινωνία μας και παγκοσμίως, αλλά κυρίως στην κοινωνία της Ελλάδας και στον κλάδο του τουρισμού. Και να προετοιμαστούμε, να τις προετοιμάσουμε με εφόδια για την επόμενη σεζόν, που όλοι ευελπιστούμε να είναι κανονική», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η Ελπίδα Κόκκοτα.

«Ξεκινάμε τον Οκτώβριο. Το πρώτο βήμα και το πρώτο milestone που θα έχουμε είναι να περάσουμε από μία πιστοποιημένη εκπαίδευση από τη Google. Αφορά κυρίως την digital εκπαίδευση, ώστε να μάθουν τι εργαλεία μπορούν να χρησιμοποιήσουν για τις τουριστικές τους επιχειρήσεις και πώς μπορούν αυτά τα digital εργαλεία να προσαρμοστούν και να προσφέρουν την ανάπτυξή τους. Επόμενο στάδιο είναι να εκπαιδευτούν από ειδικούς ακαδημαϊκούς, αλλά και ανθρώπους της αγοράς του τουρισμού μέσα από τη συνεργασία με το Metropolitan College και το Ecole hôtelière de Lausanne, που είναι το πρώτο Πανεπιστήμιο στον κόσμο για τον τουρισμό, ώστε να μάθουν πολύ τις τάσεις της αγοράς, πού κινείται η σεζόν του 2022 και να πάρουν ό,τι χρειάζεται να πάρουν για την επόμενη σεζόν. Δεν υπάρχει κόστος», τονίζει η ιδρύτρια του MeXOXO.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

https://soundcloud.com/user-665020045/28-07-21a-9