Το κόστος της ενεργειακής κρίσης ανέρχεται στη Γαλλία στο ποσό των 85 δισ. ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου έχει επωμιστεί το κράτος, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν στο τηλεοπτικό σταθμό FR2.

Τι δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν

“Περνάμε κρίση. Πρέπει να ξεπεράσουμε αυτήν την καταιγίδα και πρέπει να προστατεύσουμε τους πιο αδύναμους”. Δεσμεύτηκε, ωστόσο, ότι η αύξηση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος για τα νοικοκυριά δεν θα υπερβεί το 15%, ενώ ταυτόχρονα τάχθηκε κατά της τιμαριθμικής αναπροσαρμογής των μισθών, αλλά υπέρ της παροχής εκτάκτων ενισχύσεων στους εργαζόμενους.

“Επίθεση” στα κόμματα της αριστεράς.

Ως προς τα πολιτικά ζητήματα της Γαλλίας ο Εμάνουελ Μακρόν επιτέθηκε στα κόμματα της αριστεράς τα οποία μαζί με την ακροδεξιά ψήφισαν στην γαλλική εθνοσυνέλευση πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.

Ερωτηθείς, ωστόσο, αν σκέφτεται να προχωρήσει το 2023 στην διάλυση της Εθνοσυνέλευσης και την προκήρυξη βουλευτικών εκλογών ο Εμάνουελ Μακρόν δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του λέγοντας πως στη Γαλλία ο πρόεδρος έχει πολλά εργαλεία για την υπέρβαση των αδιεξόδων μεταξύ των οποίων ανέφερε και το δημοψήφισμα.