Σύνταξη: tourismtoday.gr

Το “Taste of Heritage”, είναι μια σειρά γαστρονομίας λανσάρει η Radisson Collection συνδεόντας τους επισκέπτες στα ξενοδοχεία της με αυθεντικές τοπικές εμπειρίες.
Οδηγοί και βίντεο εξερευνούν τις γαστρονομικές παραδόσεις στις γειτονιές γύρω από τα ξενοδοχεία που βρίσκονται σε διεθνείς προορισμούς, για φαγητό.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του 2024, θα παρουσιάσει την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά έξι γαστρονομικών προορισμών hot spots σε όλο τον κόσμο.

Πρόκειται για το Μιλάνο και τη Ρώμη (Ιταλία), το Μπιλμπάο (Ισπανία), Τσιναντάλι (Γεωργία), τη Σριναγκάρ (Ινδία) και τη Λυών (Γαλλία).

Ανά προορισμό, ο οδηγός προσφέρει μια εισαγωγή στην τοπική κουζίνα και έναν κατάλογο με κορυφαίες προτάσεις, από μπαρ κρασιού και παντοπωλεία μέχρι παγωτό και αρτοποιεία.

Πρώτη στάση Μιλάνο: Ένα γαστρονομικό ταξίδι στο χρόνο

Η πρώτη στάση είναι στο Μιλάνο, μια από τις γαστρονομικές πρωτεύουσες του κόσμου, με μια συνεργασία με τον τοπικό δημιουργό περιεχομένου Marko Morciano, στο ξενοδοχείο Palazzo Touring Club Milan.

Η ζωντανή κουλτούρα του Μιλάνου εκτείνεται πριν από χιλιετίες και αυτή η πλούσια ιστορία αντικατοπτρίζεται όμορφα στην κουζίνα του.

Το μιλανέζικο φαγητό γιορτάζει την απλότητα και την αυθεντικότητα, σε συνδυασμό με την κομψότητα που έχει χτίσει τη φήμη της πόλης ως αγαπημένου προορισμού για τους λάτρεις του φαγητού.
Η γαστρονομική σκηνή στο Μιλάνο είναι ένας αρμονικός συνδυασμός του παρελθόντος και του παρόντος.

Οι παλιές συνταγές διατηρούνται με αγάπη και παρουσιάζονται με σύγχρονη αίσθηση, από τον influencer.

Από το ριζότο alla Milanese με χρυσό κρόκο μέχρι την παρακμή του ossobuco, κάθε πιάτο αποτελεί απόδειξη της μαεστρίας της περιοχής στην ανακούφιση αλλά και εκλεπτυσμένη κουζίνα.

Και, όπως σε κάθε πόλη σε όλη την Ιταλία, τα ζυμαρικά κυριαρχούν, φτιαγμένα με αγάπη με σεβασμό στις παραδοσιακές μεθόδους που έχουν αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου.

 

Επόμενοι προορισμοί 2024

Μετά το Μιλάνο, η σειρά “Taste of Heritage” της Radisson Collection θα συνεχίσει την παγκόσμια γαστρονομική της περιπέτεια σε όλο τον κόσμο, αποκαλύπτοντας τις μοναδικές γεύσεις που χαρακτηρίζουν κάθε προορισμό.

Τα χαρακτηριστικά της Radisson Collection για εξαιρετικές εμπειρίες γαστρονομίας, τέχνης, σχεδιασμού και πολιτιστικής κληρονομιάς αποδεικνύονται μέσω της συνεργασίας με τοπικούς δημιουργούς φαγητού περιεχομένου.

Οι επόμενοι γαστρονομικοί προορισμοί είναι το Radisson Collection Hotel Roma Antica, το Tsinandali Estate A Radisson Collection Hotel, το Radisson Collection Hotel & Spa Riverfront Srinagar, το Radisson Collection Hotel Gran Via Bilbao και το Cour des Loges Lyon A Radisson Collection Hotel.