petrostatoulisΤην εμπιστοσύνη του στο σχέδιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ανάπτυξή της και την έξοδο από την κρίση, στηριζόμενη στα «εξαιρετικά συγκριτικά της πλεονεκτήματα», εξέφρασε ο Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα κ. Wolfgang Dold κατά την παρουσίαση από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου «της ειλικρινούς εικόνας μιας Περιφέρειας που στηρίζεται στους ανθρώπους της και στην αλληλεγγύη των φίλων της και με κυρίαρχα χαρακτηριστικά την αισιοδοξία, την πίστη στις δυνάμεις της και την υπερηφάνεια της, μια άλλη εικόνα για την Ελλάδα», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Τατούλης κατά την πρώτη μέρα της επίσημης επίσκεψής την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013.

«Βελτιώσαμε την εικόνα μας με την εξωστρέφειά μας και παράλληλα διεκδικούμε από την κυβέρνηση ολοένα και περισσότερες δυνατότητες εμείς να αποφασίζουμε για την Περιφέρειά μας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και τόνισε ότι «η άποψή μας αυτή συντέλεσε καταλυτικά να δημιουργήσουμε στην Πελοπόννησο ένα νεωτεριστικό κίνημα πολιτικού αποθέματος, όπου το ενδιαφέρον εστιάζεται στο αποτέλεσμα της εφαρμογής της πολιτικής μας και όχι στις ιδεοληψίες».

Εντυπωσιασμένος από τη δύναμη και τις δυνατότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου δήλωσε από την πλευρά του ο Γερμανός Πρέσβης εκφράζοντας την πίστη του για την επιτυχία του σχεδίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά και τη φιλία του προς τους Πελοποννήσιους πολίτες. Χαρακτήρισε λογικό τον σκεπτικισμό ως προϊόν της κρίσης, αλλά από την άλλη πλευρά, εξέφρασε την άποψη ότι οι μεταρρυθμίσεις δείχνουν να αποδίδουν και αυτό μπορεί να συμβεί «μόνο με σχέδιο, αξιοποίηση των διακριτών πλεονεκτημάτων και εμπνευσμένους πολίτες, όπως στην Περιφέρεια Πελοποννήσου».

Ο κ. Dold σχολιάζοντας την άποψη του Περιφερειάρχη για το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας δήλωσε ότι θα μπορούσε να ήταν καλύτερο και ότι η αρρυθμία σχεδιασμού – εφαρμογής του θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν η Ελληνική Κυβέρνηση το είχε αφομοιώσει ως δικό της, μέσω της ενεργότερη συμμετοχής στη διαμόρφωσή του. «Ίσως υπάρχει ανάγκη αναθεώρησής των προβλέψεών του γιατί φαίνεται ότι η Ελλάδα πάει καλύτερα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Γερμανός Πρέσβης τόνισε ακόμη ότι η προσπάθεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου βρίσκεται στο σωστό δρόμο, εφόσον στοχεύει στην ποιότητα και την ταυτότητα των προϊόντων, ενώ χαρακτήρισε ελπιδοφόρα την αύξηση κατά 40% των Γερμανών τουριστών στην Πελοπόννησο, αλλά και την διαρκώς αυξανόμενη εξαγώγιμη δυναμική της Περιφέρειας, που την κατατάσσει στη δεύτερη θέση στη χώρα.

Ο κ. Dold εξέφρασε τέλος την άποψη ότι η Ευρώπη δεν είναι μόνο μια «ένωση λογιστών», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, αλλά είναι και πολιτισμός, είναι και παράδοση είναι και κοινωνία των πολιτών.