Σύνταξη: tourismtoday.gr

Την απόφαση της υπηρεσιακής κυβέρνησης της Ολλανδίας για μείωση χωρητικότητας στο αεροδρόμιο Schiphol σε 452.500 μετακινήσεις αεροσκαφών από τον χειμώνα του 2024, καταδικάζει το Διεθνές Συμβούλιο Αεροδρομίων Ευρώπης (ACI Europe).

Εξέφρασε επίσης ανησυχίες σχετικά με το πώς θα εφαρμοστεί στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ η «προσωρινή» μείωση σε 460.000 αεροσκάφη από το καλοκαίρι του 2024.

Ο Olivier Jankovec, Γενικός Διευθυντής της ACI Europe χαρακτήρισε απαράδεκτη την απόφαση, για τη διαχείριση του θορύβου.

Κατηγορεί την υπηρεσιακή ολλανδική κυβέρνηση ότι «δεν έχει εξετάσει επαρκώς τα προτεινόμενα εναλλακτικά μέτρα που θα επέτρεπαν την επίτευξη των στόχων θορύβου χωρίς να απαιτείται μείωση της παραγωγικής ικανότητας στο Schiphol.

Επιπλέον, ενώ η απόφαση για προσωρινή μείωση της χωρητικότητας από το καλοκαίρι του 2024 θα παρέχει την απαραίτητη ασφάλεια δικαίου, ελήφθη χωρίς τη διεξαγωγή της διαδικασίας ισορροπημένης προσέγγισης».

Ο επικεφαλής του ACI Europe πρόσθεσε πώς «αυτές οι αποφάσεις ενόψει των εθνικών εκλογών είναι σε βάρος της ολλανδικής οικονομίας και των θέσεων εργασίας.
Καλούμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να διασφαλίσει επειγόντως την τήρηση των αρχών της Προσέγγισης Ισορροπίας σύμφωνα με τη νομοθεσία της ΕΕ».