Το πρόγραμμα MBA International του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Ενέργεια & Επιχειρηματικότητα: Προκλήσεις και Προοπτικές στην Ελλάδα», τη Δευτέρα 23 Απριλίου 2012.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί  από τις 6:00 έως τις 9:00 μ.μ., στο ξενοδοχείο Royal Olympic.

 Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Δρ. Γιάννης Μανιάτης θα απευθύνει χαιρετισμό και θα μιλήσει για τις προοπτικές του ενεργειακού τομέα στην Ελλάδα καθώς και τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την εξόρυξη και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Εξέχοντες ομιλητές θα συμμετάσχουν στο συνέδριο, όπως ο Καθηγητής Γιώργος Ιωάννου, Πρόεδρος του προγράμματος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ο Δημήτρης Γεωργαντώνης Διευθύνων Σύμβουλος της Α.Ε., ο Δρ. Δημήτρης Δημητρίου Πρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας, ο Γιώργος Σπύρου, Εντεταλμένος Σύμβουλος και Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ. ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, ο Γιάννης Παπαδόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της και η κα. Μαρία Καρτάλου, Σύμβουλος της .

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Γιώργο Ιωάννου, «Η ενέργεια είναι η κινητήριος δύναμη κάθε οικονομίας, η αναγκαία βάση για την ανάπτυξη κάθε κοινωνίας». Το του ΟΠΑ, στην πρώτη γραμμή των ενεργειακών εξελίξεων, διοργανώνει την ημερίδα «Ενέργεια & Επιχειρηματικότητα: Προκλήσεις και Προοπτικές στην Ελλάδα», με σκοπό να φέρει σε επαφή στελέχη του ενεργειακού τομέα, επιχειρηματίες, ακαδημαϊκή κοινότητα, και να προάγει την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών σχετικά με τις προοπτικές του ενεργειακού τομέα στην Ελλάδα το αμέσως επόμενο διάστημα. Οι διακεκριμένοι ομιλητές θα συζητήσουν για θέματα όπως η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, το μέλλον της αγοράς πετρελαίου και φυσικού αερίου, οι προοπτικές εξόρυξης υδρογονανθράκων στην Ελλάδα, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η ενέργεια στις μεταφορές οι επενδύσεις και χρηματοδότηση ενεργειακών έργων κ.α.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφή μπορείτε να επικοινωνήσετε ηλεκτρονικά και τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο του Δημήτρη Σαραντόπουλο στο 697 4412324.