Στοχεύοντας στην προβολή και σε βάθος χρόνου την καθιέρωση του νομού Δράμας ως προορισμού οινικού τουρισμού, η φετινή Δραμοινογνωσία διαθέτει πολύπλευρη και ισχυρή διαδικτυακή παρουσία. Έχει γίνει μια συστηματική και μεθοδική προσπάθεια δημιουργίας μιας ‘επικοινωνιακής ομπρέλας’, αξιοποιώντας στο μέγιστο τα διαθέσιμα διαδικτυακά εργαλεία, τα οποία βρίσκονται σε λειτουργική διασύνδεση μεταξύ τους με στόχο την μεγιστοποίηση της επισκε-ψιμότητας και τη μεγαλύτερη δυνατή διάχυση της πληροφόρησης. Τόσο μέσα από την επίσημη σελίδα της Δραμοινογνωσίας, εντός της ιστοσελίδας της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, όσο και μέσα από μια πλειάδα μέσων κοινωνικής δικτύωσης, υπάρχει μια συνεχής ροή πληροφόρησης σχετικά με τον φετινό εορτασμό και το πλήθος από ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που τον συνοδεύουν.

Επιπλέον, σύμφωνα με ανακοίνωση της οργανωτικής επιτροπής της «Δραμοινογνωσία 2015», θέλοντας να διευκολύνουν τη γνωριμία του κοινού με την περιοχή της Δράμας και τα οινοποιεία της, δημιουργήσαν έναν διαδραστικό ψηφιακό χάρτη της περιοχής αξιοποιώντας στο έπακρο τις δυνατότητες που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία. Ο ψηφιακός χάρτης περιέχει τις ακριβείς τοποθεσίες όλων των οινοποιείων, διευκολύνοντας έτσι την πρόσβαση των επισκεπτών. Μέσα από αυτόν τον διαδραστικό χάρτη, μπορεί ο επισκέπτης να εντοπίσει όλα τα οινοποιεία, αλλά και τα εστιατόρια και café- bar που συμμετέχουν στη φετινή Δραμοινογνωσία, να αντλήσει χρήσιμες πληροφορίες για το καθένα από αυτά και μέσω ενεργών συνδέσμων (link) να επισκεφθεί τις δικές τους ιστοσελίδες. Ο χάρτης είναι δημοσιευμένος στην ιστοσελίδα καθώς και στην σελίδα facebook της Δραμοινογνωσίας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τη σελίδα  στο google+, στο instagram και βεβαίως το επίσημο κανάλι youtube της Δραμοινογνωσίας, με πλούσιο υλικό τόσο από την φετινή, όσο και από την περσινή διοργάνωση.
Όποια από τις ανωτέρω σελίδες και αν επισκεφθεί ο κάθε ενδιαφερόμενος, υπάρχουν ενεργοί σύνδεσμοι που τον παραπέμπουν σε όλες τις υπόλοιπες, δημιουργώντας έτσι ένα ισχυρό επικοινωνιακό πλέγμα. Ειδικότερα, αναφορικά με την παρουσία  στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media):

Facebook Δραμοινογνωσία – Dramoinognosia

Η παρουσία  στον ‘βασιλιά’ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι ιδιαίτερα δυναμική. Η σελίδα στο facebook δημιουργήθηκε στις 9 Απριλίου 2015. Μέχρι και σήμερα, δηλαδή χωρίς να έχει συμπληρώσει ούτε 2 μήνες ζωής από τη δημιουργία της, έχει 1.849 likes  με καθημερινή άνοδο.
Επιπρόσθετα, η πρόσκληση της ‘εκδήλωσης’ που δημιούργησαν στο facebook έχει προωθηθεί μέχρι σήμερα σε πάνω από 2.000 παραλήπτες εκ των οποίων έχουν ήδη αποδεχτεί περίπου οι μισοί. Γίνεται αντιληπτό ότι υπάρχει ένα μεγάλο ενδιαφέρον και μια δυναμική, με ανοδική τάση.

Youtube ΔΡΑΜΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ – DRAMOINOGNOSIA

Η Δραμοινογνωσία διαθέτει το δικό της επίσημο κανάλι youtube, στο οποίο θα δημοσιεύονται όλα τα σχετικά βίντεο, τόσο της φετινής, όσο και των παρελ-θόντων διοργανώσεων. Παράλληλα, θα φιλοξενούνται βίντεο τα οποία σχετί-ζονται με τη Δραμοινογνωσία που έχουν αναρτηθεί από τρίτους, όπως π.χ. θεματικές τηλεοπτικές εκπομπές, αφιερώματα κλπ. Για την καλύτερη εμπειρία του επισκέπτη, το υλικό έχει οργανωθεί σε λίστες αναπαραγωγής (playlists) ανά ετήσια διοργάνωση και υπάρχει ξεχωριστό playlist για βίντεο που αφορούν τη σχέση της Δράμας με τον οίνο γενικότερα. Ο επισκέπτης της σελίδας παρακολουθεί να εκτελείται αυτόματα το τρέχον διαφημιστικό σποτ στην αρχική σελίδα, χωρίς να χρειαστεί να κάνει ο ίδιος κάποια ενέργεια.
Έχει επίσης έχει τη δυνατότητα να μεταβεί και στο επίσημο κανάλι της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, το οποίο φιλοξενεί πολύ πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό προβολής του νομού Δράμας γενικότερα, καθώς υπάρχει ο σχετικός σύνδεσμος στην ενότητα ‘Επιλεγμένα Κανάλια’.

Google+ ΔΡΑΜΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ – DRAMOINOGNOSIA

Η Δραμοινογνωσία διαθέτει ενεργή παρουσία και στην ανταγωνιστική με το facebook πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης της Google, το Google+, καλύπτοντας έτσι τους χρήστες που το προτιμούν έναντι του facebook.

Instagram dramoinognosia

Απευθυνόμενοι στοχευμένα προς όλους τους επίδοξους φωτογράφους, τους καλούμε να αποτυπώσουν τη δική τους ματιά στη φετινή Δραμοινογνωσία και να μοιραστούν μαζί μας την προσωπική τους οπτική. Έτσι τους καθιστούν ενεργούς συμμέτοχους σε όλο το φάσμα των εκδηλώσεων, από τα οινοποιεία μέχρι τα πάσης φύσεως δρώμενα εντός του αστικού ιστού.

Παράλληλα, δημιουργούν ένα πρώτης τάξεως πρωτογενές φωτογραφικό και βιντεοσκοπημένο υλικό το οποίο, μετά από αξιολόγηση, θα αποτελέσει μια δωρεάν βάση δεδομένων από την οποία θα αντλούμε υλικό για την προβολή της Δραμοινογνωσίας, είτε σε έντυπη μορφή, είτε σε παρουσιάσεις, είτε σε βίντεο.

Ακόμα, έχουνπροβλέψει την προσθήκη κώδικα QR σε όλα τα έντυπα μέσα προβολής της εκδήλωσης (φυλλάδια, πρόγραμμα, αφί-σες, λάβαρα κλπ). Ο κάθε κάτοχος σύγχρονης συσκευής κινητού τη-λεφώνου (smartphone) με δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο, μπορεί με μια απλή σάρωση του QR code να μεταβεί στην επίσημη ιστοσελίδα της Δραμοι-νογνωσίας, διευκολύνοντας έτσι την άμεση πρόσβαση χωρίς να απαιτείται κα-μία πληκτρολόγηση από πλευράς χρήστη.