Την στρατηγική της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την Τουριστική προβολή των νησιών και την ανάδειξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού ανέλυσε στην Κάλυμνο η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Μαριέτα Παπαβασιλείου.

Η Αντιπερειάρχης που συμμετείχε σε επιστημονικό συμπόσιο με θέμα «Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού στην Κάλυμνο και ο Ρόλος των ΜΜΕ» και είχε επαφές με φορείς του νησιού, τόνισε ότι θα δοθεί έμφαση στην τουριστική επικοινωνία και ανάπτυξη της Καλύμνου αλλά και άλλων νησιών, σχετικά με τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Ηδη στο πλαίσιο του τριετούς στρατηγικού πλάνου για την Τουριστική ανάπτυξη και προώθηση περιλαμβάνονται μία σειρά από δράσεις προβολής τόσο για την Κάλυμνο όσο και για κάθε άλλο νησί.

Η κ.Παπαβασιλείου συνάντησε τους εκπροσώπους των τουριστικών πρακτόρων και των ενοικιαζόμενων δωματίων της Καλύμνου και κάλεσε τον Δήμο και τους επιχειρηματίες να συμμετέχουν στις τουριστικές εκθέσεις όπου λαμβάνει μέρος η Περιφέρεια και να στέλνουν προωθητικό υλικό.

Το επιστημονικό συμπόσιο «Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού στην Κάλυμνο και ο Ρόλος των ΜΜΕ» πραγματοποιήθηκε στο Εμπορικό Επιμελητήριο από τέσσερις καθηγητές πανεπιστημίου με επικεφαλής της ομάδας την καθηγήτρια Επικοινωνίας του ΑΠΘ, Τέσσα Δουλκέρη.