Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ο Thomas Cook φέρεται να είναι στα πρόθυρα εξαγοράς του από πολωνικό διαδικτυακό ταξιδιωτικό πράκτορα. Ο ιδιοκτήτης της μάρκας Fosun Tourism Group, βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με την eSky.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις 15 Ιανουαρίου η Fosun βρίσκεται σε «προχωρημένες διαπραγματεύσεις» για την πώληση της επωνυμίας στην eSky, η οποία ανήκει κατά πλειοψηφία στην εταιρεία ιδιωτικών μετοχών MCI Capital. Η εταιρεία εστιάζει στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Οι συνομιλίες για την πιθανή πώληση που είναι σε εξέλιξη εδώ και αρκετό καιρό και θα μπορούσαν να ολοκληρωθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Αν και οι δύο πλευρές τηρούν «σιγή ιχθύος» εκπρόσωπος της eSky επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία του εξετάζει εξαγορές για να εδραιώσει τη θέση της σε παγκόσμια κλίμακα.
Οπως είπε «αυτή τη στιγμή κοιτάζουμε με προσοχή αρκετές επιχειρήσεις και διεξάγουμε συνεχώς συζητήσεις και αναλύουμε τις δραστηριότητες τους.»

Το τελευταίο σύνολο οικονομικών αποτελεσμάτων για το Fosun Tourism Group που δημοσιεύτηκε τον Οκτώβριο και καλύπτει τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2023 επικεντρώνεται σε βελτιωμένες επιδόσεις του Club Med και των «άλλων υπηρεσιών» χωρίς να αναφέρεται στον Thomas Cook.

Υπενθυμίζεται ότι η Fosun απέκτησε τον Thomas Cook έναντι μόλις 11 εκατομμύρια λιρών λίγο μετά την κατάρρευση του τον Σεπτέμβριο του 2019.