kritikaproiontaΟι δράσεις της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης και ιδιαίτερα τα πρότυπα και οι ποιοτικές προδιαγραφές για την πιστοποίηση των Κρητικών προϊόντων με το σήμα ‘Κρήτη’ που ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα και τις εξαγωγές των ντόπιων προϊόντων στην εσωτερική αλλά και διεθνή αγορά, παρουσιάστηκαν κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των μελών της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο, με την παρουσία της αρμόδιας αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Θεανώς Βρέντζου.

Η αντιπεριφερειάρχης – που είναι Πρόεδρος στην Αγροδιατροφική Σύμπραξη – αναφέρθηκε αναλυτικά στα πλεονεκτήματα της ενιαίας πιστοποίησης με το σήμα ‘Κρήτη’, τονίζοντας ιδιαίτερα τον κύριο στόχο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, που είναι να αποτελέσει ο φορέας, την ‘ομπρέλα’ στήριξης και προώθησης των Κρητικών ποιοτικών προϊόντων τόσο στην Ελληνική όσο και στις ξένες αγορές.

Στην Γενική Συνέλευση παρουσιάστηκαν οι ομάδες προϊόντων που μπορούν να πιστοποιηθούν από την Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης που είναι :
-Νωπά φυτικά προϊόντα,
-Νωπά ζωικά προϊόντα (γάλα , κρέας, αυγά, σαλιγκάρια),
-Μεταποιημένα φυτικά προϊόντα (Ελαιόλαδο, κρασί, πετιμέζι, χαρουπόμελο, ελιές, πάστα ελιάς, τουρσί, σταφίδες, μέλι κ.α)
-Μεταποιημένα ζωικά προϊόντα (τυριά, γαλακτοκομικά, κρεατοσκευάσματα, προϊόντα με βάση το κρέας),
-Μη εδώδιμα φυτικά προϊόντα,
-Νερά και ποτά
-Προϊόντα αλιείας και ιχθυοκαλλιέργειας,
-Προϊόντα Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής
-Κρητική Κουζίνα

Η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης τόνισε, ότι, στόχος είναι μέχρι το τέλος του έτους να έχουν πιστοποιηθεί με το brand name “ΚΡΗΤΗ’’ όλα τα προϊόντα που παράγονται στο νησί.

cretalive