Η εκρηκτική άνοδος του Ελληνικού τουρισμού, που φέτος αναμένεται να σπάσει κάθε ρεκόρ έχει απογειώσει και το αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον σε όλη την Ελλάδα είτε πρόκειται για έτοιμα ξενοδοχεία, είτε για αγορά εκτάσεων με στόχο τη δημιουργία νέων μονάδων από το μηδέν.

Το τελευταίο διάστημα, εκδηλώνεται από ξένους επενδυτές ενδιαφέρον σε κτίρια γραφείων και πολυκατοικίες, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν εν όψει του συνεδρίου Mediterranean Resort and Hotel Real Estate Forum (MR&H) που διοργανώνει η Questex Group και ο Οργανισμός Enterprise Greece στις 17- 19 Οκτωβρίου στην Αθήνα.

Σύμφωνα μάλιστα με τον Mark Cheney, εκπρόσωπο της Questex Group -που είναι από τις πλέον γνωστές εταιρείες παροχής υπηρεσιών πληροφόρησης B2B σε διαφόρους κλάδους μεταξύ των οποίων και αυτός της φιλοξενίας- με βάση σχετικές μελέτες, ο κλάδος του τουρισμού στην Ελλάδα μπορεί να φέρει προς υλοποίηση περί τα 25 δισ. ευρώ δημιουργώντας 600.000 θέσεις εργασίας στη χώρα μας.

Ο ίδιος συγκαταλέγει και τον κλάδο των logistics στους πλέον δυναμικούς για τη χώρα μας, μαζί φυσικά με τον κλάδο του τουρισμού, ο οποίος έχει κεντρικό ρόλο στη Μεσόγειο αλλά και παγκοσμίως.

«Ο ρόλος του Ελληνικού τουρισμού είναι σημαντικός για τον Μεσογειακό και τον Παγκόσμιο τουρισμό. Το φόρουμ είναι ένα υψηλού επιπέδου συνέδριο που επικεντρώνεται σε ξενοδοχεία κτλ. Η χώρα έχει απαράμιλλη δυναμική στον τουρισμό, τόνισε μεταξύ άλλων ο Γρηγόρης Στεργιούλης πρόεδρος του Enterprise Greece.

Τα επόμενα χρόνια θα γίνει επενδυτικό hub. Το συνέδριο αναδεικνύει τη δυναμική του αύριο, το Μεσογειακό τουριστικό προϊόν. Η χώρα μας κτυπά την πόρτα του μεγάλου κλαμπ. Ο Μεσογειακός τουρισμός έχει πολλές όψεις. Η ποικιλότητα της χώρας και της Μεσογείου είναι μοναδική. Αυτή η εναλλαγή δίνει μια μοναδικότητα στη χώρα».

Τα επόμενα χρόνια θα γίνει επενδυτικό hub, είπε χαρακτηριστικά. Το συνέδριο αναδεικνύει τη δυναμική του αύριο, το Μεσογειακό τουριστικό προϊόν. Η χώρα μας κτυπά την πόρτα του μεγάλου κλαμπ. Ο Μεσογειακός τουρισμός έχει πολλές όψεις. Η ποικιλότητα της χώρας και της Μεσογείου είναι μοναδική. Αυτή η εναλλαγή δίνει μια μοναδικότητα στη χώρα.

Η γενική διευθύντρια επενδύσεων του Enterprise Greece Αγγλέα Μιχαλοπούλου αναφέρθηκε στο επενδυτικό ενδιαφέρον που παρατηρείται στα μεγάλα αστικά κέντρα, στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο για μεγάλα κτίρια γραφείων ή ακόμη και πολυκατοικίες από ξένους επενδυτές.

Όπως επεσήμανε η Αγγλέα Μιχαλοπούλου, “ενώ στο πρόσφατο παρελθόν οι ζητήσεις αφορούσαν κατά κύριο λόγο έτοιμα ξενοδοχεία και μονάδες, τώρα υπάρχει ζήτηση ακόμη και για εκτάσεις για νέες αναπτύξεις εκ του μηδενός (greenfield επενδύσεις) σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, όπως η Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, η Πελοπόννησος κ.ά.”.