Πληθαίνουν οι «φωνές» στην αμερικανική αγορά φιλοξενίας, που θέλουν την Choice Hotels International να ενδιαφέρεται για την εξαγορά της Wyndham Hotels & Resorts.

Ενδεχόμενη συμφωνία θα οδηγούσε στη δημιουργία του μεγαλύτερου ομίλου οικονομικά προσιτών ξενοδοχείων στις ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της Wall Street Journal οι συζητήσεις μεταξύ της Choice Hotels και της Wyndham βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο, ενώ υπογραμμίζεται ότι, προς το παρόν, δεν είναι ξεκάθαρο αν η δεύτερη επιθυμεί μία τέτοιου είδους συμφωνία.

Ωστόσο, δεν αποκλείεται η Choice να κάνει προσφορά απευθείας στους μετόχους της Wyndham, εάν η διοίκηση αρνηθεί να εξετάσει την πρόταση.

Και οι δύο εταιρείες δραστηριοποιούνται στην αγορά ξενοδοχείων οικονομικής, μεσαίας και υψηλής κλίμακας.

Η Choise Hotels έχει επίσης ισχυρή παρουσία στην αγορά διαμονής μακράς διάρκειας με τα brand MainStay Suites, WoodSpring Suites, Suburban Studios και Everhome Suites.
Παράλληλα, το περασμένο καλοκαίρι, ενίσχυσε την παρουσία της στο κομμάτι πολυτελείας, με την απόκτηση της Radisson Hotel Group Americas έναντι 675 εκατ. δολαρίων.

Η Wyndham από την άλλη πλευρά, διαθέτει χαρτοφυλάκιο 24 brands, ενώ από το 2021 επεκτείνεται δυναμικά στον τομέα της πολυτελούς φιλοξενίας με τις επωνυμίες Registry Collection Hotels και Vienna House.

Μελλοντική εξαγορά θα επιτρέψει, επίσης, στην Choice να αποκτήσει πρόσβαση στην αγορά all-inclusive, όπου η Wyndham διεισδύει μέσω των συνεργασιών με την Playa Hotels & Resorts και Palladium.