Ενημέρωση για την καθυστέρηση της υπογραφής και κύρωσης της Σύμβασης Παράτασης της “Σύμβασης Ανάπτυξης Αεροδρομίου” ζητά από το υπουργείο Οικονομικών και το ΤΑΙΠΕΔ ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ).

Σε επιστολή που υπογράφει ο Γιάννης Παράσχης, Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών αναφέρεται πως η καθυστέρηση επιφέρει σημαντική οικονομική επιβάρυνση για την εταιρεία για κάθε μέρα που καθυστερεί η υπογραφή και κύρωση της παράτασης της σύμβασης.
Υπογραμμίζεται ότι “από 1/1/2019 η εταιρεία του αεροδρομίου (ΔΑΑ) επιβαρύνεται καθημερινά με 330.000 ευρώ καθώς έχει ολοκληρωθεί η συναλλαγή”.

Ο ΔΑΑ στην επιστολή του με αποδέκτες τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον πρόεδρο του Δ.Σ του ΤΑΙΠΕΔ Άρη Ξενόφο και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ταμείου Ριχάρδο Λαμπίρη, καλεί το υπουργείο Οικονομικών και το ΤΑΙΠΕΔ να γνωστοποιήσουν τις απαιτούμενες ενέργειες και το σχετικό χρονοδιάγραμμα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή ο Γιάννης Παράσχης “από τις 18/12/2018 έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες κι έχουν εξασφαλιστεί οι εγκρίσεις που απαιτούνταν, προκειμένου η σύμβαση να υπογραφεί και κυρωθεί από το Ελληνικό Κοινοβούλιο”.
Παρόλα αυτά η ολοκλήρωση της διαδικασίας καθυστερεί και η διοίκηση του ΔΑΑ ζητά να ενημερωθεί για τους λόγους και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της συναλλαγής.