exth eurobankΗ ενίσχυση της ρευστότητας αποτελεί το κύριο ζητούμενο για τη βιωσιμότητα και ανάπτυξη των επιχειρήσεων στην περίοδο συνεχούς ύφεσης που διανύει η χώρα. Η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης ανταποκρινόμενη στις ανάγκες των καιρών, αποδέχθηκε την πρόσκληση της Eurobank για τη συνδιοργάνωση ενημερωτικής εκδήλωσης με στόχο τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας του τουριστικού τομέα, μέσω χρηματοδοτικών προγραμμάτων που παρέχονται σε συνεργασία με κρατικούς και κοινοτικούς φορείς.

Για το σκοπό αυτό, ειδικοί σύμβουλοι του τραπεζικού ομίλου ενημέρωσαν στελέχη των ξενοδοχειακών μονάδων της Θεσσαλονίκης για συγκεκριμένες δράσεις που δύνανται να αναπτύξουν την επιχειρηματική δραστηριότητα. Η παρουσίαση με θέμα: «Ανταγωνιστικότητα των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στο νέο Οικονομικό Περιβάλλον» πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013, στο ξενοδοχείο Holiday Inn Thessaloniki με τη συμμετοχή του βοηθού Γενικού Διευθυντή της Eurobank κ. Κυριάκου Χατζηιωάννογλου, ο οποίος και ανέλυσε τέσσερις χρηματοδοτικές ευκαιρίες με χαμηλά επιτόκια και ελκυστικούς όρους.

Παρουσιάστηκαν προγράμματα που στοχεύουν στην εξασφάλιση κεφαλαίων κίνησης για την επανεκκίνηση επιχειρήσεων και την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων, αλλά και στην ενίσχυση της καινοτομίας και την προώθηση θεματικού τουρισμού. Υποστηρίζονται από το Ταμείο Επιχειρηματικότητας (ΤΕΠΙΧ) του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) ή υλοποιούνται με συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων.