Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), ως Εθνικό Σημείο Επαφής για το Πρόγραμμα ΑΝΘΡΩΠΟΙ για τη Βόρεια Ελλάδα, και ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) σας προσκαλούν  στην εκδήλωση που συνδιοργανώνουν για την παρουσίαση των φετινών προκηρύξεων των ατομικών υποτροφιών Marie Curie που εντάσσονται στο Ειδικό Πρόγραμμα «ΑΝΘΡΩΠΟΙ» του 7ου Προγράμματος Πλαισίου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης της ΕΕ.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για τις ατομικές υποτροφίες Marie Curie οι οποίες προσφέρουν δυνατότητες ερευνητικής κινητικότητας σε έμπειρους ερευνητές (κατόχους διδακτορικού διπλώματος ή όσους έχουν πάνω από 4 χρόνια αποδεδειγμένης ερευνητικής εμπειρίας) εντός και εκτός Ε.Ε.

Στην εκδήλωση, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κα Μαρία Τσιβερτάρα, θα παρουσιάσει αναλυτικά τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής στις ατομικές υποτροφίες Marie Curie (Intra-European Fellowships – IEF, International Outgoing Fellowships – IOF, International Incoming Fellowships – IIF, Career Integration Grants – CIG).

Επιπλέον, θα γίνει παρουσίαση των υπηρεσιών που προσφέρει το EURAXESS Service Centre του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στους μετακινούμενους ερευνητές που φιλοξενεί ή σε όσους ενδιαφέρονται να μετακινηθούν στο εξωτερικό.

Το Ειδικό Πρόγραμμα «ΑΝΘΡΩΠΟΙ»,  περιλαμβάνει τις δράσεις Marie Curie και στοχεύει στην ποιοτική και ποσοτική ενδυνάμωση του ανθρωπίνου δυναμικού της έρευνας και της τεχνολογίας στην Ευρώπη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 17 Μαΐου 2012, ώρα 10:00 π.μ., στο Αμφιθέατρο 3 του Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕΔΕΑ) του ΑΠΘ.