της Εύας Οικονομάκη

Στην παροχή ενισχυμένων κινήτρων στις αεροπορικές εταιρείες με στόχο την τόνωση της κίνησης την περίοδο χαμηλής ζήτησης και την τόνωση του τουριστικού ρεύματος από τις μακρινές αγορές, είτε με ενδυνάμωση των υφιστάμενων, είτε ανοίγοντας νέες, προχώρησε η διοίκηση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» (ΔΑΑ).

Τα νέα κίνητρα

Στο πλαίσιο αυτό, μεταξύ άλλων, το ανανεωμένο πακέτο κινήτρων του ΔΑΑ περιλαμβάνει την προσφορά εκπτώσεων στις αεροπορικές εταιρείες που θα προσθέσουν τρία ή περισσότερα νέα διεθνή δρομολόγια, εποχικά ή year-round, από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» είτε κατά τη χειμερινή, είτε κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Ενδεικτική της στρατηγικής του ΔΑΑ για περαιτέρω ενίσχυση των μακρινών συνδέσεων και την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών από αυτές είναι η έκπτωση που παρέχεται στους αερομεταφορείς που εκτελούν πτήσεις προς μακρινές αγορές. Συγκεκριμένα, για ένα χρονικό διάστημα οι αεροπορικές εταιρείες έχουν τη δυνατότητα να απαλλαγούν πλήρως από τα τέλη προσγείωσης και στάθμευσης σε περίπτωση που θα προσθέσουν ένα νέο δρομολόγιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος μόνο, από τις 6 αεροπορικές που προσγειώθηκαν για πρώτη φορά στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», οι 4 προέρχονται από υπερπόντιες αγορές.

Τα χαρακτηριστικά των ενισχυμένων εκπτώσεων

Οι εκπτώσεις που προσφέρει φέτος η διοίκηση του ΔΑΑ είναι μεγαλύτερες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και οι όροι τους οποίους οφείλει να πληροί μία αεροπορική εταιρεία έτσι ώστε να αξιοποιήσει τα παρεχόμενα κίνητρα είναι πιο ευνοϊκοί. Η διάρκεια των εκπτώσεων ποικίλει, με τα κίνητρα να έχουν ισχύ από 8 μήνες (Οκτώβριο – Μάιο) έως 5 χρόνια.