Η British Airways (BA) ενισχύει την πλατφόρμα της New Distribution Capability (NDC) με νέες πρωτοβουλίες. Αυτό θα επιτρέψουν στους πράκτορες να ενσωματώσουν και να διαχειριστούν καλύτερα το NDC και να αυξήσουν τα οφέλη για τους πελάτες που κάνουν κράτηση μέσω πρακτόρων με δυνατότητα NDC.
Ωστόσο οι πράκτορες που δεν είναι συνδεδεμένοι με την NDC δεν θα έχουν πια πρόσβαση στους φθηνότερους ναύλους μικρής διαδρομής της BA μέσω των GDS.

“Αυτές οι βελτιώσεις καταδεικνύουν τη δέσμευσή μας να προσφέρουμε περισσότερες επιλογές και αξία στους πελάτες και τους εμπορικούς εταίρους, τονίζει ο επικεφαλής διανομής της BA, Rogier van Enk.
Είναι μόνο η αρχή της στρατηγικής διανομής για το 2020. Θα συνεχίσουμε να ακούμε και να συνεργαζόμαστε με τους εταίρους μας για να επεκτείνουμε τη νέα προσφορά δυνατοτήτων διανομής μας”.

Η BA δήλωσε ότι οι τελευταίες αλλαγές θα την οδηγήσουν πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου της IATA για το 20% των έμμεσων κρατήσεων μέσω των API NDC μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Η αεροπορική εταιρεία έχει ήδη υπερβεί αυτόν τον στόχο στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Από τα τέλη Μαρτίου, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες που είναι συνδεδεμένοι με το NDC θα μπορούν να δέχονται ή να αναζητούν μεταξύ διαφορετικών επιλογών πτήσης, χωρίς να χρειαστεί να επικοινωνήσουν με ένα τηλεφωνικό κέντρο.
Η πλατφόρμα NDC της BA θα περιλαμβάνει τώρα πλήρη εξυπηρέτηση πριν από την έκδοση εισιτηρίων για πράκτορες που προσφέρουν στους πελάτες τους καθυστέρηση μεταξύ κράτησης και έκδοσης εισιτηρίων. Αυτό θα δώσει στους πράκτορες τη δυνατότητα να αλλάξουν ημερομηνίες και ώρες για κρατήσεις.