Σύνταξη: tourismtoday.gr

Νέες παγκόσμιες συστάσεις αεροπορικών μεταφορών εξέδωσε ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO). Προτρέπει μια πιο μετρημένη προσέγγιση. Βασισμένη σε στοιχεία στους περιορισμούς αερομεταφορών των χωρών λόγω της παραλλαγής Omicron.

Η υπηρεσία αεροπορίας του ΟΗΕ ενθαρρύνει τις χώρες να συνεχίσουν να καταπολεμούν την εξάπλωση COVID-19 και συγκεκριμένα την παραλλαγή Omicron. Χρησιμοποιώντας τις συστάσεις και τις οδηγίες που περιέχονται στην Ομάδα Δράσης Ανάκαμψης της Αεροπορίας του Συμβουλίου ICAO (CART).
Οδηγίες απογείωσης για αεροπορικά ταξίδια μέσω της κρίσης δημόσιας υγείας, επιπλέον της τρίτης έκδοσης του Εγχειριδίου του ICAO για τη Διασυνοριακή Διαχείριση Κινδύνων COVID-19.

Καμία χώρα δεν μπορεί να νικήσει τον COVID-19 μεμονωμένα

«Είναι κρίσιμο να συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε σε αυτή την ασθένεια και τις παραλλαγές της με βάση την καλύτερη διαθέσιμη επιστήμη και στοιχεία», δήλωσε ο Juan Carlos Salazar Gómez Γενικός Γραμματέας του ICAO.

Ο ICAO και άλλοι φορείς του ΟΗΕ υπογραμμίζουν ότι καμία χώρα δεν μπορεί να νικήσει τον COVID-19 μεμονωμένα. Και ότι το κόστος της σημαντικά περιορισμένης παγκόσμιας εναέριας κινητικότητας επηρεάζει όλες τις χώρες και είναι ιδιαίτερα έντονο στα αναπτυσσόμενα κράτη.

Αυτό επηρεάζει και τις βασικές δυνατότητες πολλών χωρών να επιδιώξουν την τρέχουσα Ατζέντα του ΟΗΕ 2030. Καθώς και τους στόχους της κοινής ατζέντας για παγκόσμια βιωσιμότητα, ευημερία, ισότητα και ευημερία.

Οι χώρες ενθαρρύνονται να ακολουθούν και να εφαρμόζουν τις οδηγίες του ICAO με το συντονισμό και την υποστήριξη των Περιφερειακών Γραφείων του. Και σύμφωνα με τις ειδικές εθνικές τους ανάγκες και περιστάσεις.

Ο Οργανισμός τόνισε εκ νέου τη σημασία μιας «παγκόσμιας συντονισμένης προσέγγισης» και να προχωρήσουν οι χώρες με βάση «αρχές αλληλεγγύης και ισότητας. Με στόχο να μετριαστεί η μετάδοση της νόσου. Και να διευκολυνθεί η ανάκαμψη των διεθνών ταξιδιών και της παγκόσμιας οικονομίας.»