Στον εμπλουτισμό των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του με δραστηριότητες (modules) διασχολικές, υπερτοπικές και διεθνείς, φέρνοντας σε επαφή μέσα από εργασίες ακόμη και μαθητές από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, προχωρά η εταιρία the αriston project.

Η the αriston project Ltd είναι φορέας εκπαιδευτικής τεχνογνωσίας με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία και αποτελεί συγγενές εταιρικό σχήμα της βορειοελλαδικής εταιρίας hyphen SA, η οποία είναι η μοναδική επιχείρηση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη με δραστηριότητα στο αντικείμενο της εκπαιδευτικής και εκδοτικής μηχανικής. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα της the αriston project έχουν ως στόχο να ερευνήσουν, να σχεδιάσουν και να επανεκπαιδεύσουν την κοινωνία στις Δεξιότητες 2020 (Skills 2020), που απαιτούνται, προκειμένου να ανταποκριθούν τόσο οι νέοι, όσο και οι ενεργοί επαγγελματίες στις απαιτήσεις του μέλλοντος της εργασίας και της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας.

Ειδικότερα, η μεθοδολογία της the αriston project επανιδρύει τις αρχές της υγιούς επιχειρηματικότητας για μικρές και μικρό-μικρές επιχειρήσεις, της ατομικής επιχειρηματικότητας νέων εισερχόμενων στην αγορά εργασίας και αναπτύσσει την επίγνωση της ατομικής επιχειρηματικότητας σε παιδιά 9 έως 18 ετών.

Με την προσθήκη νέων δραστηριοτήτων (modules) στα προγράμματά του, για να μπορεί κάποιος να δώσει εξετάσεις και να πάρει πιστοποίηση από τη the αriston project, θα πρέπει οπωσδήποτε να έχει εκτελέσει και κάποιες συνθετικές εργασίες, οι οποίες ενδεικτικά μπορεί να αφορούν στην επιχειρηματολογία, στη ρομποτική, στον προγραμματισμό, στην ανάπτυξη φιλανθρωπικής δράσης κ.ά. Ακόμη, θα δημιουργηθούν ομάδες εργασίας, που δε θα είναι απλά διασχολικές ή διατοπικές, αλλά και διεθνικές, με αποτέλεσμα καταρτιζόμενοι από την Ελλάδα, την ΠΓΔΜ, την Ελβετία, την Κύπρο και το Βέλγιο να συνεργάζονται διευρωπαϊκά πάνω σε ένα project.

Στις παραπάνω χώρες ήδη λειτουργούν ή βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο προετοιμασίας οι Ελαιώνες της the αriston project, δηλαδή τα πιστοποιημένα ιδιωτικά κέντρα παρακολούθησης και ανάπτυξης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της.

Λίγα λόγια για την hyphen και τη the αriston project

Ο όμιλος hyphen SA με έδρα τη Θεσσαλονίκη αποτελεί τον μοναδικό όμιλο μηχανικών εκπαίδευσης στην Ευρώπη. Η δραστηριότητά του ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2003 και πλέον η hyphen SA “αγκαλιάζει” τα brands hyphen – Publishing Engineering, the αriston project Ltd – International Think Tank for Educational Methodology, Elaeon – Κέντρα Μη Τυπικής Εκπαίδευσης και προπονητήρια Δεξιοτήτων Agenda 2020 και Parker.Stergis.Publishing – Ειδικές εκδόσεις. Με έδρες στην Ελλάδα, για τον όμιλο και στο Solihull της Μεγάλης Βρετανίας, για τη δεξαμενή σκέψης της the αriston project Ltd, απασχολεί πάνω από 320 ειδικούς μηχανικούς, τεχνικούς εκδόσεων και εκπαίδευσης και διοικητικό προσωπικό σε πάνω από 20 χώρες, εκ των οποίων περίπου το 10% βρίσκεται στην Ελλάδα. Οι συνεργασίες του ομίλου χαρακτηρίζονται από αποκλειστικότητα και οι πελάτες του συμπεριλαμβάνουν και τους πέντε μεγάλους εκδοτικούς ομίλους παγκοσμίως, δηλαδή Cambridge University Press, Oxford University Press, Pearson, Macmillan και McGraw-Hill.