Σύνταξη: tourismtoday.gr

Περισσότεροι από 11.000 εξοχικά σπίτια στην Αγγλία άλλαξαν χρήση και έγιναν ενοικιαζόμενα καταλύματα, από την αρχή της πανδημίας. Οι Βρετανοί θέλησαν να επωφεληθούν από την αυξανόμενη ζήτηση για διαμονή διακοπών.

Αυτό αποκαλύπτουν τα στοιχεία της εταιρείας συμβούλων ακινήτων Altus Group. Ο αριθμός των εξοχικών κατοικιών που διαπραγματεύονται ως επιχειρήσεις αυξήθηκε περισσότερο από το ένα πέμπτο από την εποχή της πανδημίας.

67.578 εξοχικά στην Αγγλία που έχουν ταξινομηθεί ως ενοικιαζόμενα καταλύματα

Τα δεδομένα δείχνουν ότι υπάρχουν 67.578 σπίτια στην Αγγλία που έχουν ταξινομηθεί ως εξοχικές κατοικίες και έχουν μετατραπεί σε ενοικιαζόμενα καταλύματα. Αυτά τον Μάρτιο 2020 ήταν 56.102 ιδιοκτησίες.

Οι περιορισμοί στα ταξίδια σε άλλες χώρες οδήγησαν σε αύξηση της ζήτησης για εγχώριες διακοπές, ιδιαίτερα το 2021.

Σχεδόν 4.000 σπίτια έχουν αλλάξει χρήση στα νοτιοδυτικά από την αρχή της πανδημίας, εν μέσω ρεκόρ επισκεπτών στην Κορνουάλη και το Ντέβον.

Εν τω μεταξύ, η Νοτιοανατολική περιοχή σημείωσε επίσης σημαντική άνοδο στον αριθμό των νέων καταλυμάτων διακοπών. Με άνοδο 27,2%, ή 1.458 ακίνητα, κατά την περίοδο.

Η μετατροπή των δεύτερων ακινήτων σε καταλύματα για διακοπές βοήθησε στην εξασφάλιση πρόσθετου εισοδήματος για τους ιδιοκτήτες κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά θα μπορούσε επίσης να είναι επωφελής για φορολογικούς λόγους.

Οι εξοχικές κατοικίες είχαν επίσης δικαίωμα επιχορηγήσεων πέρυσι αξίας 552,2 εκατομμυρίων λιρών για τη στήριξη μη βασικών τομέων λιανικής, φιλοξενίας, αναψυχής, προσωπικής φροντίδας και διαμονής.