Κατάληψη των παραλιών το Σαββατοκύριακο προωθούν οι διαδηλωτές κατά του υπερτουρισμού στη Μαγιόρκα.

Το κίνημα διαμαρτυρίας Mallorca Platja Tour καλεί τους κατοίκους να καταλάβουν τις παραλίες αυτό το Σαββατοκύριακο.

Η κινητοποίηση αυτή θα προηγηθεί της μεγάλης διαδήλωσης, που έχει προγραμματισθεί για τις 16 Ιουνίου. Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο Σάββατο υπήρξε διαδήλωση 10.000 κατοίκων στην Πάλμα το περασμένο Σάββατο, με τους ακτιβιστές να απειλούν ότι θα αποκλείσουν το αεροδρόμιο του νησιού κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου.

Η κατάσταση στη Μαγιόρκα έχει λάβει αυτή την εποχή εκρηκτικές εκδηλώσεις μετά τον καβγά με δεκάδες Βρετανούς τουρίστες σε παραλία της Calvia.

Οκτώ άνδρες σε ένα πάρτι συνελήφθησαν, μετά την καταγγελία σερβιτόρου ότι πέταξαν κουτιά μπύρας και σκουπίδια στη θάλασσα.

Σημειώνεται ότι τα νέα μέτρα που πρότεινε ο δήμαρχος Jaime Martínez την Πέμπτη για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις του μαζικού τουρισμού καταψηφίστηκαν από το δημοτικό συμβούλιο της Πάλμα.

Περιλάμβαναν τον περιορισμό του αριθμού των κρουαζιερόπλοιων που επιτρέπεται να ελλιμενίζονται στην Πάλμα, την απαγόρευση των μεγαλύτερων πλοίων, την επιβολή νέων φόρων στους επιβάτες κατά την αποβίβαση, τον περιορισμό του αριθμού των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων που μπορούν να εισέλθουν στην πόλη κάθε φορά και τον περιορισμό ή την απαγόρευση των πάρτι με ποτά σε σκάφη και κρουαζιέρες.

Υπενθυμίζεται ότι παρόμοιες διαδηλώσεις υπήρξαν στα Κανάρια Νησιά τον Απρίλιο.