Στη 3η πανελλήνια έκθεση Meat Days – DairyEXPO, και Frozen Food συμμετείχε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, που διοργανώθηκε από 1 έως 3 Νοεμβρίου στον εκθεσιακό χώρο του Metropolitan Expo.

Στο 100 τμ ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο της περιφέρειας φιλοξενήθηκαν επαγγελματίες του κρέατος και της γαλακτοκομίας από όλη την Πελοπόννησο ενώ υπήρχε γενική πληροφόρηση για τα προϊόντα της Πελοποννήσου. Οι επαγγελματίες κατάφεραν να παρουσιάσουν τα ιδιαίτερα ποιοτικά τους προϊόντα στο εξειδικευμένο εμπορικό κοινό της Meat Days – DairyEXPO. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν τα ΠΟΠ τυριά της Πελοποννήσου, όπως η σφέλα και η φέτα, οι γραβιέρες, το παστό και το σύγκλινο, τα βιολογικά κοτόπουλα αλλά και τα χωρίς προσμίξεις συντηρητικών αλλαντικά που είχαν τη δυνατότητα να εκθέσουν οι παραγωγοί της Πελοποννήσου. Οι επισκέπτες είχαν έτσι τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τους Πελοποννήσιους παραγωγούς, οι οποίοι φιλοξενήθηκαν στο περίπτερο της Περιφέρειας, και να μάθουν για τους σύγχρονους και υψηλών προδιαγραφών ποιότητας τρόπους που χρησιμοποιούν.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού ΥπΑΑΤ κ. Πάρι Κουκουλόπουλου και της εκπροσώπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου κας Κωνσταντίνας Νικολάκου. Η κα. Νικολάκου μετέφερε χαιρετισμό στα εγκαίνια εκ μέρους του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και αναφέρθηκε στο έργο και τις δράσεις που έχει προβεί η Περιφερειακή Αρχή όσον αφορά τον πρωτογενή τομέα και την κτηνοτροφία, με ιδιαίτερη αναφορά στο καινοτόμο πρόγραμμα στο τομέα της κτηνοτροφίας, το οποίο έχει εκπονήσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο.