kriti national_geographicΤα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης, τις δυνατότητες ανάπτυξης συνεργασιών στον τουρισμό και τις εναλλακτικές μορφές του ανέπτυξε στο Λονδίνο ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης Μιχάλης Βαμιεδάκης μιλώντας σε επιτυχημένη εκδήλωση εκπροσώπων του τουρισμού, επιχειρηματιών, τουρ οπερέιτορ και σε εξειδικευμένους δημοσιογράφους.

Η εκδήλωση-ομιλία έγινε στο μεγάλο κατάστημα του National Geographic όπου λειτουργεί με επιτυχία καθημερινά η έκθεση πολιτισμού, τουρισμού, κρητικής κουζίνας, χλωρίδας-πανίδας του νησιού και η οποία συγκεντρώνει το μεγάλο ενδιαφέρον τουριστικών επιχειρηματιών, επισκεπτών, αλλά και μεγάλων ΜΜΕ της Βρετανίας. Ο κ. Βαμιεδάκης στην ομιλία του, παρουσία του πρέσβη της Ελλάδας στο Λονδίνο Κώστα Μπίκα και του εμπορικού ακόλουθου Αντώνη Κατεπόδη παρουσίασε τη νέα στρατηγική προβολής της Περιφέρειας Κρήτης, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά-πλεονεκτήματα του τουρισμού των εναλλακτικών μορφών του, τις αξίες του πολιτισμού-τοπική παράδοση, της ιδιαιτερότητες των εκλεκτών Κρητικών προϊόντων-Κρητικής κουζίνας κ.α.

Παράλληλα ο ίδιος απεύθυνε ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους παρευρισκόμενους τουριστικούς επιχειρηματίες, δημοσιογράφους, πολίτες να επισκεφθούν το νησί και να διαπιστώσουν από κοντά ότι η Κρήτης είναι ένας ιδιαίτερα ποιοτικός και ασφαλής τουριστικός προορισμός που προσφέρεται για τουρισμό και για νέες επαγγελματικές συνεργασίες με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος στο νησί.