fbpx
Αρχική Διαμονη

Εντυπωσιακή άνοδος στις τιμές ξενοδοχειακών δωματίων στις ΗΠΑ

Εντυπωσιακή αύξηση στο κόστος των δωματίων ξενοδοχείων με έδρα τις ΗΠΑ καταγράφει πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη από το The Family Vacation Guide σε σύγκριση με το έτος 2019 πριν από την πανδημία.

Ειδικότερα, διαπίστωσε ότι σε ορισμένες μεγάλες πόλεις, η μέση τιμή του δωματίου εκτοξεύτηκε περισσότερο από 200% συγκριτικά με πριν από τρία χρόνια, τον τελευταίο ολόκληρο χρόνο πριν ο ιός χτυπήσει τη χώρα και προκαλούσε όλεθρο στην ταξιδιωτική βιομηχανία.

Οι συγκρίσεις έγιναν χρησιμοποιώντας ξενοδοχεία τριών αστέρων με κόστος από τον Ιούνιο του 2019 έως φέτος.

Εκτός από ένα ακραίο στοιχείο – το οποίο πραγματικά δεν είναι ακραίο δεδομένης της εγγύτητάς του – όλοι οι συνήθεις ύποπτοι βρίσκονται στη λίστα. Που περιλαμβάνει:

-Χονολούλου. Το μέσο κόστος των δωματίων του ξενοδοχείου αυξήθηκε κατά 252%, από 186 $ ανά διανυκτέρευση το 2019 σε 654 $ το 2022.

-Νέα Υόρκη. Μέσος όρος το 2019, 228 $. Μέσος όρος φέτος, $743. Αυτό είναι ένα άλμα 226%.

-Το Σικάγο ήταν η τρίτη πόλη με τουλάχιστον 200% αύξηση, από 107 $ τη νύχτα σε 321 $ φέτος.

Άλλες πόλεις στο top 10 ήταν το Μαϊάμι, η Βοστώνη, το Τζέρσεϊ Σίτι, το Ορλάντο, το Σαν Ντιέγκο, το Λας Βέγκας και η Μινεάπολη, με αυξήσεις που κυμαίνονται από 190%έως 140%.

Η έρευνα εξετάζει επίσης τις τιμές των ξενοδοχείων που έχουν σημειώσει μείωση, επισημαίνοντας την πολιτεία της Ουάσιγκτον, την Αλαμπάμα και την Καλιφόρνια.