Σύνταξη: tourismtoday.gr

Τα χρησιμοποιημένα μαγειρικά έλαια, τα ζωικά απόβλητα μη τροφίμων και τα βιοαποδομήσιμα απόβλητα από διάφορες βιομηχανίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων σε μια προσπάθεια μείωσης των εκπομπών των αεροσκαφών έως και 80%, υπογραμμίζει ο TUI Group.

Ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός όμιλος της Ευρώπης πρόκειται να συνεργαστεί για την προώθηση παραγωγής και προμήθειας της ισπανικής εταιρείας ενέργειας SAF Cepsa.

Τα καύσιμα θα παράγονται από κυκλικές πρώτες ύλες που δεν ανταγωνίζονται τους πόρους τροφίμων καθώς και οι δύο εταιρείες δεσμεύονται να καταπολεμήσουν την κλιματική αλλαγή, με τον TUI Group να στοχεύει να παρέχει ταξίδια μηδενικών εκπομπών πριν από το 2050.

Ο ταξιδιωτικός όμιλος έχει μια μακροχρόνια συνεργασία με την Cepsa για την προμήθεια καυσίμων για πούλμαν και πλοία, δύο τομείς όπου οι εταιρείες θα συνεργαστούν επίσης για να επιδιώξουν την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές.

«Βλέπουμε τον βιώσιμο μετασχηματισμό όχι ως ρύθμιση αλλά ως ευκαιρία για τον TUI Group και την ταξιδιωτική βιομηχανία, για προορισμούς, για εργαζόμενους και πελάτες, δήλωσε ο Thomas Ellerbeck διευθυντής βιωσιμότητας του TUI Group.

Ο αειφόρος τουρισμός όχι μόνο έχει χαμηλότερο οικολογικό αποτύπωμα, αλλά υποστηρίζει επίσης την αλλαγή στους προορισμούς διακοπών, προσφέροντας ευκαιρίες στους ντόπιους σε προορισμούς και δημιουργώντας κοινωνική και οικονομική προστιθέμενη αξία.
Η κοινωνική, οικολογική και οικονομική βιωσιμότητα πάνε μαζί.

Τα ταξίδια χωρίς εκπομπές είναι ο φιλόδοξος στόχος μας. Είτε η πτήση προς τον προορισμό των διακοπών, η κρουαζιέρα, η διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο είτε οι εμπειρίες που έχουν κρατηθεί σε τοπικό επίπεδο.
Μαζί με συνεργάτες καθώς και με τις δικές μας ιδέες και έργα για τη μείωση των εκπομπών, εργαζόμαστε συνεχώς και με συγκεκριμένους όρους για τον στόχο του καθαρού μηδέν.

Κάθε επιχειρηματικός τομέας, είτε TUI Hotels & Resorts, κρουαζιέρες είτε αεροπορικές εταιρείες, έχει στόχους και έναν ξεκάθαρο οδικό χάρτη.
Θέλουμε και πρέπει να πετύχουμε το καθαρό μηδέν γρηγορότερα από το 2050».

Ο Marco Ciomperlik επικεφαλής της TUI Airlines, πρόσθεσε ότι «συνεργασίες όπως αυτή με την Cepsa υποστηρίζουν την επίτευξη των κλιματικών μας στόχων.

Έχουμε θέσει φιλόδοξους στόχους μείωσης για την TUI Airlines, οι οποίοι επί του παρόντος επικυρώνονται από την ανεξάρτητη πρωτοβουλία Science Based Targets.

Το SAF διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στη μείωση των εκπομπών στην αεροπορία και στην Tui. Ταυτόχρονα, τέτοιες συνεργασίες συμβάλλουν στην αύξηση της διαθεσιμότητας βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων στο μέλλον.

Άλλωστε, εκτός από αεροσκάφη με μεγαλύτερη απόδοση άνθρακα, τα SAF ιδιαίτερα αποτελούν σημαντικό μοχλό για πιο βιώσιμα ταξίδια».