Προϊόντα ευεξίας με βάση το βιομετρικό προφίλ κάθε τουρίστες θα διαθέτουν πλέον τα ξενοδοχεία της Λέσβου και του Βορείου Αιγαίου.

Αυτό συμβαίνει χάρη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ειδικότερα την ερευνητική ομάδα του Καθηγητή Βιοχημείας κ. Δημήτρη Κουρέτα. Η ομάδα ίδρυσε την εταιρεία Food Oxys, η οποία είναι εταιρεία spin-off του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η ιδέα προέκυψε από την ανάγκη πλέον για μέτρηση των επιπέδων των αντιοξειδωτικών σε διάφορα προϊόντα αλλά και στον ανθρώπινο οργανισμό.

Σημαντική καινοτομία της εταιρείας, είναι ότι μέρος των μετοχών της εταιρείας έχουν διανεμηθεί σε νέους ερευνητές που είναι απόφοιτοι του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Με αυτό τον τρόπο οι νέοι επιστήμονες παραμένουν στην Ελλάδα και επενδύουν στη χώρα εν μέσω μίας δύσκολης οικονομικά κατάστασης.

Οι απόφοιτοι του τμήματος Βιοχημείας – Βιοτεχνολογίας που είναι ταυτόχρονα και μέτοχοι είναι οι: Νίκος Γκουτζουρέλας, Μαρία Κανάκη και Φώτης Τέκος.

Εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής με μια μόνο σταγόνα αίματος

Οι ερευνητές της εταιρείας με μία μόνο σταγόνα αίμα, μετρούν τα αντιοξειδωτικά στο αίμα και καταρτίζουν ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής.

Απευθύνονται κατά κύριο λόγο σε αθλητές, ομάδες και ακαδημίες, όπου μπορούν να μετρηθούν ατομικά όλοι οι συμμετέχοντες.