Εντολή αυξημένης επιφυλακής αλλά και μια προειδοποίηση για την εναέρια κυκλοφορία, εξέδωσαν σήμερα οι Αρχές της Ινδονησίας, μετά την έκρηξη ηφαιστείου Ταγκουμπάν Παράχου. Το ηφαίστειο βρίσκεται στην Μπαντούγκ, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη στο νησιωτικό σύμπλεγμα της δυτικής Ιάβας.
Η Μπαντούγκ είναι ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά θέρετρα στη δυτική Ιάβα. Το ηφαίστειο Ταγκουμπάν Παράχου σε υψόμετρο 2.284μ., αποτελεί δημοφιλή προορισμό τόσο για τους ξένους όσο και για τους εγχώριους τουρίστες.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 3.48 μ.μ. ώρα Τζακάρτα. Οι Αρχές αμέσως απομάκρυναν τους  τουρίστες από το ηφαίστειο.

Όπως λένε τουρίστες, η χαμηλή ένταση των σεισμικών δονήσεων ήταν αισθητή κατά τη διάρκεια της έκρηξης που διήρκεσε 5 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Xinhua, η Γεωλογική Υπηρεσία του Υπουργείου Ενέργειας και Μεταλλευτικών Πόρων της χώρας εξέδωσε πορτοκαλί προειδοποίηση για την Αεροναυτιλία.

Η τέφρα από το ηφαίστειο φτάνει σε υψόμετρο 1.000 ποδών πάνω από τον κρατήρα του ηφαιστείου Ταγκουμπάν Παράχου.
Η Υπηρεσία Εθνικών Καταστροφών της Ινδονησίας (BNPB) ανακοίνωσε πως τέφρα υπάρχει σε ακτίνα 1 – 2 χλμ. περιμετρικά του ηφαιστείου. Για το λόγο αυτό έχουν εκκενωθεί ολόκληρες περιοχές.

Δες το βίντεο