Φωτογραφίες και στιγμιότυπα της Θεσσαλονίκης κάνουν ήδη το γύρο του διαδικτύου στην Αυστρία και την Ελβετία. Οι δύο αγορές μπήκαν στο στόχαστρο της ΕΞΘ για το 2015 η οποία, στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας εξωστρέφειας, θέλει να ενδυναμώσει τις κρατήσεις για city break, από τις χώρες αυτές.

Αρχικά, η ΕΞΘ σε συνεργασία με το γραφείο του ΕΟΤ Αυστρίας, οργάνωσε και φιλοξένησε στη Θεσσαλονίκη 5 ταξιδιωτικούς bloggerς, οι οποίοι έμαθαν από πρώτο χέρι τα δυνατά σημεία του προορισμού και στη συνέχεια ανήρτησαν τα πολύ θετικά σχόλιά τους στα blogs που διαθέτει ο καθένας και στα social media, προσελκύοντας ταξιδιώτες και προσκαλώντας τους followers τους να επισκεφθούν τη Θεσσαλονίκη. Η παρέα είχε την ευκαιρία να απολαύσει ένα γαστρονομικό περίπατο στις δημοφιλείς γειτονιές της πόλης, αλλά και να γνωρίσει από κοντά επιχειρηματίες – δημιουργούς που έχουν αφήσει το στίγμα τους στη Θεσσαλονίκη. Μέσα από ένα διασκεδαστικό και εκπαιδευτικού χαρακτήρα παιχνίδι, λύνοντας γρίφους σε σημεία «κλειδιά» της πόλης «διδάχτηκαν» τις σημαντικότερες ιστορικές περιόδους της Θεσσαλονίκης κερδίζοντας, εκτός από γνώσεις και μία καρτ-ποστάλ με φόντο το παλιό λιμάνι της. Συνδυαστικά, οι bloggers επισκέφθηκαν και το Οινοποιείο Γεροβασιλείου στην Επανομή για να ολοκληρώσουν με τον καλύτερο τρόπο το ταξίδι τους στη γευστική Θεσσαλονίκη.

Αμέσως μετά, η Ένωσή σε συνεργασία με τον Όμιλο Thomas Cook-Neckermann Αυστρίας, φιλοξένησε και ξενάγησε στη Θεσσαλονίκη την εκπρόσωπο του γυναικείου αυστριακού περιοδικού MISS Magazine (www.miss.at). Ειδικότερα, η δημοσιογράφος Jasmin Kreulitsch επισκέφθηκε την πόλη, με σκοπό να δημοσιεύσει άρθρο-αφιέρωμα στον προορισμό, συστήνοντάς τον για διακοπές στις νέες γυναίκες της χώρας της. Το εν λόγω περιοδικό έχει μηνιαία περιοδικότητα έκδοσης, σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, με το μεγαλύτερο αναγνωστικό κοινό του να είναι γένους θηλυκού, ηλικίας μεταξύ 16 και 35 ετών. Η δημοσιογράφος επισκέφθηκε πολυκαταστήματα και μπουτίκ της πόλης με επώνυμες δημιουργίες ρούχων, διασκέδασε και γνώρισε το nightlife της Θεσσαλονίκης πηγαίνοντας σε στέκια νεολαίας, δοκίμασε γευστικά πιάτα και έβγαλε φωτογραφίες με φόντο το ηλιοβασίλεμα στο παραλιακό μέτωπο.