detrop2013Με τη συμμετοχή κορυφαίων ειδικών, Sommelier και εξειδικευμένων στελεχών επιχειρήσεων του κλάδου των τροφίμων από τη Βόρεια Αμερική, η 22η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων-Ποτών-Μηχανημάτων & Εξοπλισμού DETROP και η 4η Διεθνής Έκθεση Οίνου OENOS, δείχνουν τον “δρόμο” της εξωστρέφειας για τα ελληνικά τρόφιμα-ποτά.

Στους σημαίνοντες εμπορικούς επισκέπτες της φετινής DETROP και OENOS και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το κρασί περιλαμβάνονται οι Dr. George Soleas, Vice President του LCBO (Liquor Control Board of Ontario), που ελέγχει τη διακίνηση και τις πωλήσεις του αλκοόλ στο Οντάριο και αποτελεί έναν από τους 5 μεγαλύτερους αγοραστές κρασιού στον κόσμο και ο Bob Paulinsky, Category Director για κρασί, αλκοολούχα και μπύρα σε περισσότερα από 700 καταστήματα Winn-Dixie & Bi-Lo stores. Ακόμη στην έκθεση θα βρεθεί η Laura Werley, Master Sommelier, Wine & Beverage Director για την αλυσίδα εστιατορίων Pappas Bros Steakhouses, ο δημοσιογράφος και blogger W. Blake Gray (το blog του, The Gray Report, ανακυρήχθηκε Νο 1 Blog του οινικού κλάδου κατά τη διάρκεια του Ετήσιου Συνέδριου των Wine Blogger της Βορείου Αμερικής τον Αύγουστο του 2012) και η Tara Q. Thomas, Senior Editor του περιοδικού Wine & Spirits.

Στους προσκεκλημένους εμπορικούς επισκέπτες είναι ακόμη ο James Mallios, Ιδιοκτήτης του Amali Restaurant στη Νέα Υόρκη, ο Kostas Mazouros, General Manager του Gotham Wines & Liquors στη Νέα Υόρκη, ο Steven Izzo, Wine & Beverage Director του Water Bar & Restaurant στο Σαν Φρανσίσκο και η Tammie Ruesenberg, Head Sommelier του εστιατορίου Olives στο Bellagio Resort στο Las Vegas.
Στο πεδίο των τροφίμων, τη φετινή DETROP θα επισκεφτούν η Janet Boileau, δημοσιογράφος του Taste & Travel International Magazine, η Suzanne Corbette, Food & Travel Writer (άρθρα της εμφανίζονται στα: AAA Traveler, Achieve Magazine, Better Homes & Gardens, News Weekly, PrimeLife Newspapers, Sauce Magazine, St. Louis Connoisseur Magazine, St. Louis Home & Lifestyles, St. Louis Post-Dispatch), η Sara Doyle, Food/Travel/Wine writer (άρθρα της εμφανίζονται στα: Boston Globe, Cooking Light, Cooking Pleasures, Family Fun, Fitness, Food & Wine, Gourmet, Health, New York Times, Rob Report, Saveur, SELF, Sherman’s Travel, Sunset, Town & Country, US Airways, Vegetarian Times, Washington Post, Wine & Spirits) και η Elizabeth Field, Food/Travel/Wine writer (άρθρα της εμφανίζονται στα Boston Globe, Gastronomica, Gourmet, New York Times, Saveur, Travel + Leisure).

Από αλυσίδες εστιατορίων και ξενοδοχείων, ο Toni Robertson, Executive Chef της αλυσίδας Mandarin Oriental Hotel Group, ο Suvir Saran, Executive Chef του μοναδικού Michelin Star ινδικού εστιατορίου Devi στη Νέα Υόρκη, Chairman of Asian Culinary Studies for The Culinary Institute of America και Contributing Columnist στο περιοδικό Food Arts, ο Michael Costa, Head Chef του δημοφιλούς εστιατορίου Zaytinya στην Ουάσινγκτον της αλυσίδας εστιατορίων Think Food Group και ο Brian Duffy celebrity chef και TV Personality, που έγινε γνωστός ως ένας από τους ιδρυτές της κίνησης των Gastropub στις ΗΠΑ.

Οι συγκεκριμένοι ξένοι εμπορικοί επισκέπτες θα πραγματοποιήσουν προκαθορισμένα ραντεβού μόνο με τους εκθέτες της DETROP & OENOS, παρέχοντας τη δυνατότητα στις ελληνικές επιχειρήσεις να επιτύχουν με μεγαλύτερη ευχέρεια επωφελείς συμφωνίες πώλησης των προϊόντων τους, μέσω δικτύων, είτε χονδρικής, είτε λιανικής.

Αρωγοί στην προσπάθεια της HELEXPO, για την αρτιότερη δυνατή διοργάνωση των DETROP-OENOS, είναι ως ειδικοί συνεργάτες της έκθεσης, η οινολόγος-διευθύντρια της εταιρίας All About Greek Wine, κα. Σοφία Πέρπερα και ο σύμβουλος εξαγωγικού μάρκετινγκ, εξειδικευμένος στη Γερμανική αγορά, κ. Σταύρος Τσουρουκίδης.

Οι εκθέσεις DETROP & OENOS τελούν υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποίησης Ελαιολάδου, της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου & Οίνου και της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Μακεδονίας.
Χορηγοί επικοινωνίας των δύο εκθέσεων είναι οι εφημερίδες Επενδυτής, Ελεύθερος Τύπος και Τύπος της Κυριακής, καθώς και το περιοδικό All Pack.